2022 július 3 vasárnap
KezdőlapEgészség"Sírni tudnék attól, ahogy bántak velem." Egy mentős kórházba került, de nem...

“Sírni tudnék attól, ahogy bántak velem.” Egy mentős kórházba került, de nem árulta el, hogy egészségügyi dolgozó.

-

Egy mentős szívroham gyanújával érkezett a sürgősségi osztályra. Úgy döntött, hogy nem árulja el a szakmáját. Élete végéig emlékezni fog arra, amit ott tapasztalt.

A nő éjszaka erős fájdalomra ébredt a szegycsont területén. Zsibbadt a keze és hányingere volt. Pontosan tudta, hogy ez mit jelent. Hajnali kettő körül jött érte a mentő és a sürgősségire vitte. Nem akarta elárulni, hogy életmentőként dolgozik. Ő így magyarázta a dolgot:

“Nem akartam bevallani, hogy mentős vagyok. Az ottani személyzet nem ismert. Valamiért nem akartam, hogy kiváltságosként kezeljenek. “

A kórterem üres volt, semmi komoly nem történt. Ennek ellenére a nőnek sokáig kellett várnia, hogy valaki egyáltalán ránézzen.

“Csak vártam és vártam. A kórterem teljesen üres volt. Csendes, eseménytelen éjszaka. Egy fiatal ápolónőt láttam és néhány orvost, aki lustán sétálgatott a folyosón. A személyzet igazából csak annyit mozdult, hogy kimenjen bagózni. Ez fájt… Egy kis idő után érkezett valaki, hogy megmérje a vérnyomásomat.”

Az orvos teljesen közömbös volt iránta.

“Nem mutatkozott be, nem mondta, hogy mit csinál…igazából semmit sem közölt velem. Egy bútordarabként kezelt. Mondtam neki, hogy troponin, amire rám förmedt, hogy mi vagyok én orvos?”

“Sírni tudta volna. Egyszerre éreztem félelmet és szégyent. Szégyelltem, hogy ebben a szférában dolgozom. Senkiben nincs egy cseppnyi empátia, hogy egy picit megnyugtasson? Egy kedves szót nem hallottam senkitől, pedig nem náthával, hanem szívrohammal kerültem kórházba. Belehalhattam volna, de ez senkit nem érdekelt annyira, hogy legalább két kedves szót szóljon.”

Végül nem bírta elviselni az ottani állapotokat és bevallotta, hogy mentősként dolgozik. Természetesen ennek hallatára varázsütésre megváltozott minden.

Jött a gyógyszer, EKG, minden. Mint egy filmben. Onnantól két ember vigyázott rám egész éjszaka. Kedveskedtek és sűrű elnézést kértek a kényelmetlenségért.

A tesztek szerint nem volt nagy a baj, de a mentősben keserű emlékek maradtak…

Ennek nem így kellene működnie. Minden emberi élet számít.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

*a képek csak tájékoztató jellegűek

Ezek is érdekelhetnek