2022 november 28 hétfő
KezdőlapHírekSMA Levi állapota rohamosan javul - A kisfiú már emelgeti a fejét...

SMA Levi állapota rohamosan javul – A kisfiú már emelgeti a fejét és a lábát is

-

Édesanyja szerint Leventének nemcsak a közérzete, hanem a kedve is jobb, valamint már képes olyan dolgokra, amikre eddig nem.

Zente után Levente volt a második gyermek, aki országos összefogásnak köszönhetően megkapta a 700 millió forintba kerülő Zolgensma nevű génterápiás gyógyszert. Az SMA-beteg kisfiú a kezelés óta már sokkal jobban van, egyedül tudja emelgetni a fejét és a lábát, illetve forgatja a csípőjét, amire ezidáig egyáltalán nem volt képes.

Levi októberben kapta meg az ötödik Spinraza nevű kezelést, amelyet az állam is támogat. Édesanyja szerint, ezért korai lenne kijelenteni, hogy a javulás már a Zolgensma hatása lenne.

Levente kedve és közérzete is sokat javult, erősödött és egyre többet is mozog. A terápia remélhetőleg megerősíti majd izmait, hogy később teljes életet élhessen.

A kisfiú egy budapesti lakásban van karanténban édesanyjával együtt, aki folyamatosan fertőtlenít mindent, nehogy Levi elkapjon valamilyen betegséget. Nagyon reménykednek abban, hogy a karácsonyt már a családdal tölthetik enyingi házukban.

Ezek is érdekelhetnek