2022 július 5 kedd
KezdőlapHírekSMA Zente gerincének állapota romlott, de nincs nagy baj - "Feladat van,...

SMA Zente gerincének állapota romlott, de nincs nagy baj – “Feladat van, megint, folyamatosan”

-

2019. október 29-én a kis Zente megkapta a hétszáz millió forintos kezelést, ami gyógyítja SMA-betegségét. A kisfiú állapota a gyógyszer hatására folyamatosan javult, már lábra is állt.

Az elmúlt hetekben történtekről Zente édesanyja számolt be közösségi oldalán.

Már két évvel ezelőtt készültek házuk felújítására, amikor fény derült a kisfiú súlyos betegségére. A szükséges eszközöket, anyagokat már akkoriban megvették, ám a munkálatok eddig várattak magukra. Most viszont, már az aljzatozáson túl vannak.

“Mellette hónapok óta szerveztünk egy kis összejövetelt a barátainkkal, és gondoltam remek apropó, hogy addigra szebb legyen a ház. Aha! Hát szebb lett kétségtelen, de én személy szerint hulla vagyok. Rohangáltunk a fejlesztésekre, közben szerveztem a bulit, közben takarítottam stb. Nem ragozom, minden anyuci el tudja képzelni mi volt itt” – írta Zente anyukája.

Zentével egy budapesti kórházban jártak, ahol ellenőrizték a kicsi gerincét.

“Több, mint egy éve voltunk röntgenen. Azóta romlott, amit szabad szemmel is láttunk természetesen, viszont a jó hír, hogy ez nem rögzült görbület. Teljesen vissza lehet kézzel “egyengetni”.

Nehéz kettősség ez a “gerincharc”. Fűzőben is megmarad bizonyos fokú görbület és gyengül a hátizom, mivel belekényelmesedik a gyerek, nem úgy mozog a viselése közben. Fűző nélkül erősödik a hátizom, de nem elég gyorsan, így görbül tovább a gerinc. Nem estem pánikba, feladat van, megint, folyamatosan. Találtunk ki új dolgokat, víz, torna, stb. aztán fél év múlva újra megnézzük, hogyan is állunk.”

Az említett bulira nagyjából harmincan mentek el. A vendégek között tizenegy gyermek is jelen volt, ez pedig hatalmas örömöt okozott a kis Zentének. Az időjárás viszont nem kedvezett nekik, mivel aznap mindössze tizennyolc fok volt és esett az eső. A helyzet azonban megoldódott, mert kölcsönbe kaptak két hatalmas sátrat.

Augusztus másodikán, vasárnap Zente és anyukája a Budai Gyermekkórházba indulnak egy hét rehabilitációra. Életük folyamatosan pörög, a felújítások egy része még hátravan, illetve már szervezik a kisfiú keresztelőjét is. A kezelésnek hála úgy érzik, hogy talán most már egyenesbe kerül az életük.

Gyors összefoglaló az elmúlt hetek eseményeiből.Huhh, volt itt minden…Először is festés és aljzatozás a házban ami…

Gepostet von Zente SMA 1 Tiny Hero – Stronger than SMA am Mittwoch, 29. Juli 2020

Csak így tovább kicsi Zente! Szurkolunk!

Ezek is érdekelhetnek