2022 május 25 szerda
KezdőlapEmberekStrandoló családja életét mentette meg az az édesapa, aki drónnal kezdte őket...

Strandoló családja életét mentette meg az az édesapa, aki drónnal kezdte őket fotózni.

-

Ma már egyre népszerűbbek az emberek körében a drónok, mert ezzel madártávlatból lehet látni olyan helyeket, ahova az ember nem mer, vagy nem tud felmenni. Ezeket a “kis” szerkezeteket vezérelve völgyeket, hegyeket, vizeket lehet nézni, sőt képet is lehet vele készíteni. Persze ebből is több fajta van, ám nagyon élmény telivé tudja varázsolni például a nyaralásokat. Nem utolsó sorban még az emberek életét is képes megmenteni, hogy ez hogyan is lehetséges? Eláruljuk.

Cikkünk főhőse Dan Watson egy amerikai származású fotós, aki épp családjával nyaralt. A floridai Smyrna Beach-re esett a választásuk, így fogták magukat és csapatostul levonultak egy kicsit csobbanni. Mivel Dan élete a fotózás, így elkerülhetetlen volt, hogy ne készítsen boldog családjáról néhány képet. Eleinte szemből fotózta őket, majd úgy gondolta, milyen remek ötlet lenne, ha felküldené a levegőbe kedvenc drónját, és a magasból is lőne pár fotót. Nem is repült olyan magasra a gép, amikor Dan hirtelen észrevett valami furcsa sötét foltot a vízben. Kezdetben nem tudta beazonosítani, mi lehet az, majd pár másodperccel később rájött, hogy ez egy óriási cápa, ami egyenesen a családja, felé vette az irányt. Több se kellett neki, azonnal elkiáltotta magát, és a gyerekei valamint a felesége, fejvesztve menekültek ki a partra.

Dan egy interjú keretein belül elmondta, hogy valószínűleg innentől fogva mindig vele lesz ez a kis gép, hogy biztonságba tudja a családját. Hozzátette, azt hitte a cápák csak mélyebb vizekben fordulnak elő, nem gondolta volna, hogy ennyire kimerészkednek a partra. Ijesztő és egyben vérfagyasztó volt látnia azt, hogy ez a méretes állat feléjük úszik.

Egyébként nem ez az első eset, hogy drónnal mentettek emberi életet, ugyanis június 9-én az ausztráliai Tuncurry tengerpartján egy hatalmas fehér cápa úszott néhány szörföző felé. A drón tulajdonosa azonnal figyelmeztette a szörfösöket és a strandolókat, így senkinek sem esett bántódása. Az ilyen állatok azonban nagy veszélyt jelenthetnek a fürdőzőkre nézve, úgyhogy nem árt óvatosnak lenni.

Ezek is érdekelhetnek