2022 május 24 kedd
KezdőlapEmberekSzakértők szerint ez a 7 trükk segít, hogy jó benyomást kelts másokban

Szakértők szerint ez a 7 trükk segít, hogy jó benyomást kelts másokban

-

Állítások szerint az ember agya rövid időn belül el tudja dönteni, hogy egy adott személy szimpatikus-e avagy sem. Azért fontos, hogy az első benyomásnál szimpatikussá váljunk, mert így sokkal jobb pozícióból indulunk, ha valakit meg akarunk győzni valamiről. Szerencsére vannak trükkök, amiket tökéletesen lehet alkalmazni erre a célra, csak ismerni kell őket. Az első benyomásnál figyelni kell a testtartásra, a gesztusokra, a szemkontaktus hosszára, a mosolyra és még sorolhatnánk. Mostani posztunkban egy hivatásos pszichológus fogja elmondani mire és hogyan kell figyelni.

1, Mosoly kis késéssel

Sokan fontosnak tartják a mosolyt, főleg az első benyomásnál, ám nem mindegy, hogy mikor, és mennyi ideig mosolygunk. Segítségünkre van Leil Lowndes pszichológus, aki elmagyarázza, hogy mikor is érdemes mosolyra húzni a szánkat. Lowndes úgy tapasztalta, hogy először fel kell a másik féllel venni a szemkontaktust, majd rá néhány másodpercre lehet mosolyogni. Ezzel nemcsak a mi, de az ő mosolya is őszintébb lesz.

2, Ne legyen túl hosszú a szemkontaktus

Leil elárulta, hogy a felvett szemkontaktussal is vigyázni kell. Nem szabad túl hosszú ideig a másik szemébe nézni, ugyanis azt agresszió jeleként fogja értelmezni. Azt javasolja, hogy mindenki tartsa be a 60/40-es szabályt, ami azt jelenti, hogy az idő 60%-ban szabad csak tartani a szemkontaktust, azután másfelé kell pillantani, így a másik fél sem érzi azt, hogy fenyegetve van. Ezt mindkét nemnek célszerű megjegyezni.

3, Helyes testtartás

Ha a magabiztosságoddal akarod valaki figyelmét felkelteni, akkor célszerű egyenes háttal, felszegett fejjel, tenni. Végy példát a politikusokról, vagy akár a sportolókról. Ha jó alaposan megnézed őket, ők sem görnyedt háttal, lefelé néző szemekkel adnak sajtótájékoztatót. A megfelelő szemkontaktus tartásával pedig még megnyerőbb lehetsz.

4, Mutasd mennyire érdeklődsz a téma iránt

A pszichológus szerint, ha nem akarsz rossz színben feltűnni a másik fél előtt,akkor érdemes érdeklődést mutatni az iránt, amit mond. Vannak különböző nonverbális jelek, melyek szimpátiát fognak kiváltani a beszélgetőpartneredből. Ilyen például a mosoly, vagy, hogy az egész testeddel az ő irányába fordulsz. Semmi esetre se tedd keresztbe a lábaidat, vagy a karjaidat és ne tekintgess percenként a telefonodra, órádra…stb, mert ezzel azt jelzed neki, hogy hidegen hagy, amit mond.

5, Szorongást mutató gesztusok elrejtése

Több olyan nonverbális jel van, ami arra hívja fel a másik ember figyelmét, hogy épp szorongsz, hazudsz, kellemetlenül, kényelmetlenül érzed magad. Egyre többen ismerik fel ezeket, hiszen rengeteg ezzel kapcsolatos cikk, poszt található az interneten. Fontos, hogy ezeket a gesztusokat tudd uralni, és legyőzd, hogy mások ne is feltételezzék azt, hogy valamit el akarsz titkolni, hallgatni, rejteni előlük. Ne érj túl sokszor a hajadhoz, nyakadhoz, füledhez, mert ezek tudnak leginkább lebuktatni.

6, Empatikusság

Van egy nagyon hatásos trükk, amivel pillanatok alatt elérhetted, hogy szimpatikus légy a másik szemében. Ez pedig nem más, mint az ő mozdulatainak, szavainak lemásolása. Ezzel sokkal mélyebb benyomást tudsz kelteni beszélgető partneredben.

7, Előre tudod, hogy fog zajlani a beszélgetés

Amennyiben egy elég fontos megbeszélés előtt állsz, célszerű egy kicsit gyakorolni a nagy pillanat előtt. Próbáld begyakorolni, hogy mit akarsz mondani, illetve a mosolygást is érdemes többször elpróbálni. Lowndes szerint a testtartásra is nagyon oda kell figyelni, fontos, hogy azt sugallja magabiztos személy vagy.

Hasznosnak tartottad a cikket?

Ezek is érdekelhetnek