Világunk.hu
2023 december 7 csütörtök
Világunk.hu
KezdőlapEgészség"Sziámi ikrek vagyunk, de együtt vagyunk boldogok"

„Sziámi ikrek vagyunk, de együtt vagyunk boldogok”

-

Sohna és Mohna Singh sziámi ikrek. Egypetéjű ikrek, akik összenőttek. Az indiai Pandzsáb tartományban élnek. Szüleik, anyagi okok miatt nem engedhették meg, hogy kezelésekre járjanak velük és felneveljék az ikreket ezért egy alapítványnál nőttek fel és ott végezték el a tanulmányaikat is.

A törzsüknél nőttek össze, így mellkastól felfelé külön szerveik vannak. Közös a gerincvelőjük, az epehólyagjuk, a lépük. Egy pár lábuk van és 2-2 karjuk. Az orvosok nem tudták volna szétválasztani őket úgy, hogy életben maradjanak. A testvárpár már gyerekkorában megtanulta, miként mozogjanak koordináltan.

Állításuk szerint jól boldogulnak együtt.

„Kisgyerekként sokat játszottunk és megtanultuk, hogyan mozogjunk együtt, koordináltan. Hogyan tartsuk meg az egyensúlyunkat. Nem szoktunk veszekedni vagy vitatkozni. Nem is lehet, hiszen folyton együtt vagyunk. Mi értelme lenne veszekedni?”

Az ikrek villanyszerelőként dolgoznak. Ez volt gyerekkoruk óta az álmuk. Még a tanórákról is ellógtak, hogy figyelhessék az iskola villanyszerelőjének munkáját.

Az ikrek másik nagy álma, hogy híres énekesek legyenek.

Igyekeznek teljes életet élni. Nem szeretik, ha valaki szánalommal tekint rájuk. Leginkább a helyiek néznek rájuk így. A külföldieket inkább lenyűgözi a páros kitartása.

„Az embereknek nem szabadna velünk gúnyolódnia. Ebből kéne inspirációt meríteniük. A legtöbb sziámi ikerpár hamar meghal, de mi már 19 évesek vagyunk. Isten ezt az életet adta nekünk…ezt kell megélnünk.”

„Boldogok vagyunk együtt. Azt akarjuk, hogy az emberek tanuljanak tőlünk. Úgy éljük az életünket, ahogy akarjuk, annak ellenére, hogy sziámi ikrek vagyunk.”

„Ne vesztegesd az időt, élj minél teljesebb életet…”

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!