2022 szeptember 28 szerda
KezdőlapEmberekSzívátültetésen esett át, majd daganatot találtak az agyában. Megmutatja teste változásait,...

Szívátültetésen esett át, majd daganatot találtak az agyában. Megmutatja teste változásait, büszkén vállalja hegeit.

-

Szívátültetésen átesni szörnyű lehet, de valakinek ez még csak a kezdet volt… Bemutatjuk Cecilia-Joy Adamou-t aki egy igazi harcos, rengeteg akadályt gördített elé az élet. Jelenleg 21 éves, és újságíróként dolgozik. Szeretné az embereket felvilágosítani a szervtranszplantációval kapcsolatban, úgy érzi sok tévhit terjeng erről.

21 éves korára szívátültetésen, veseátültetésen és rákos daganatos betegségen is keresztülment. A lány büszkén vállalja a műtét utáni hegeket. Gyakran megosztja követőivel tapasztalatait és kórházi történeteit. A közösségi médiában imádják a lányt. TikTok videójában elmesélte, hogy milyen furcsa mellékhatásokkal kell együtt élnie szívműtéte következtében.
De először olvasd el ennek a hihetelen erős lánynak a történetét!

Cecilia története:

Születésekor bal pitvari izomerizmussal járó atrioventricularis septális defektust diagnosztizáltak nála. A szívüregében lyukak voltak. Hat hónaposan és két évesen is megműtötték, 6 éven keresztül normális életet élhetett.

2010-ben életmentő szívátültetésen esett át, mert szíve elgyengült és leállt. Szerencsére találtak neki donort, egy 45 éves férfi szívét kapta meg.

“Ettől a férfitól van a szívem. Megtudtam a nevét és megismertem a családját. Megtudtam, hogy nagyon szeretett gyűjteni dolgokat, főleg bélyegeket. Ez érdekes, mert én is imádok összeszedni különböző tárgyakat, gyerekkoromban pl. babákat gyűjtöttem.”

“3 hónapon keresztül gépek tartottak életben. A szüleim minden nap úgy mentek haza a kórházból, hogy nem tudták, hogy reggel még élni fogok-e. Többször behívták őket, hogy búcsúzzanak el tőlem.”

Itt még nem ért véget a küzdelem. Cecilia veseelégtelenségben szenvedett, édesanyja adta neki az egyik veséjét. Idegsérülés miatt a lábát is meg kellett műteni.
Ezek után még az eddigieknél is nagyobb harc következett. 2014-ben két daganatot találtak az agyában és kettőt a gerincében is, ezeket valószínűleg a gyógyszerei váltották ki.

A 3 furcsa változás a testén:

A lány elárulta a videóban, hogy az emberek láthatják a szívét a mellkasán és a gyomrán keresztül. “Azt hiszem ez azért van, mert amikor belém tették a szívet, egy alultáplált 11 éves kislány voltam. A szív pedig egy 45 éves felnőtt férfié volt.”
Majd elmesélte, hogy amikor az agydaganatot eltávolították, belefúrtak a koponyájába hátul. Abban a foltban soha többé nem nőtt ki a haja és a lyukat megérintve lehet érezni a pulzálást.

Végül azt is elmesélte, hogy az egyik lába szó szerint nem mozdul az idegkárosodás miatt.

A lány most modellként dolgozik egy olyan ügynökségnél, ami fogyatékkal élő és látható különbségekkel rendelkezőket foglalkoztat.

Cecilia bátorsága mindenkit ledöbbentett. Árad belőle a pozitivitás és az energia. Célja, hogy népszerűsítse a szervadományozást. Reméli, hogy más rászorulók is megkaphatják a legnagyobb ajándékot az életben.

Ezek is érdekelhetnek