Világunk.hu
2023 november 30 csütörtök
Világunk.hu
KezdőlapÉletmódSzívszorító! A 30 éves férfi feleségül vett egy 8 éves kislányt. A...

Szívszorító! A 30 éves férfi feleségül vett egy 8 éves kislányt. A gyermeket közvetlenül a nászéjszakája után temették el…

-

Egyes kultúrákban a felnőtt férfiak és kiskorú lányok közötti házasságok senkit sem lepnek meg. Sok menyasszony gyermek 10 év alatti. Ez a helyzet elsősorban az arab országokat érinti. Tragikusan végződött egy sokkal idősebb férfi esküvője egy afgán tartományból származó lánnyal. A 30 éves férfi feleségül vett egy 8 éves kislányt, és a nászéjszakán nem kegyelmezett neki.

Itt nyugaton el sem hisszük, milyen tragédiákkal kell megküzdeniük a közel-keleti lányoknak. Nehéz felfogni, hogy a 21. században valaki még mindig megengedi, hogy fiatal lányok felnőtt férfiakhoz menjenek férjhez. A helyi hatóságok próbálnak küzdeni az ilyen viselkedés ellen, de sokan még mindig ragaszkodnak ehhez a szörnyű hagyományhoz.

kep 2022 06 19 122401444

Ez történt nemrég Khash Rodban, az afgán Nimruz tartományban. A helyi mulla (az iszlám tanának tolmácsa, általában gazdag ember) kivételes kegyetlenséget tanúsított. A férfi egy 8 éves gyereket választott következő feleségének.

A lány egy közeli falu egyik lakosának lánya volt. A család eladta a 30 éves férfinak. Nagyon valószínű, hogy az apja tartozott egy mullának, amit nem tudott kifizetni.

kep 2022 06 19 122351314

Azonban semmi adósság nem magyarázhatja meg azt a szenvedést, amelyre az apa ítélte kislányát. A férfiak először a gyerek árában állapodtak meg, majd kiválasztották az esküvő időpontját. A lány végül a 30 éves férfi felesége lett.

A fiatal lányokkal való esküvők esetében előfordul, hogy „kegyelmes” férjük nem hálja el azonnal a nászt. Sajnos ebben az esetben a férj nem kegyelmezett a 8 éves feleségnek. Rendkívül brutálisan bánt vele, ami a lány halálával végződött.

kep 2022 06 19 122343201

Az esetet Mustafa Kazemi haditudósító ismertette. Beszámolója szerint a szertartást követő éjszakán a 30 éves férfi többször is megpróbált érintkezni a lánnyal. A 8 éves sem mentálisan, sem fizikálisan nem volt kész a kapcsolat kiteljesítésére, így a mulla kudarcot vallott. A férfi csalódottan szörnyű bűnt követett el. Késsel bántalmazta a lányt, majd közösülés után otthagyta meghalni.

A lány elvérzett és hajnali 5 óra körül meghalt. Halála egyáltalán nem zavarta a férfit. Utána megparancsolta a falusi asszonyoknak, hogy „takarítsák fel a koszt”. Másnap a gyermeket a helyi temetőben temették el. A férjét csak az érdekelte, hogy egy ilyen „baleset” hogyan befolyásolja majd a hírnevét.

kep 2022 06 19 122334555

Az újságíró jelentését Zaranj város kórházának orvosai megerősítették. A helyi gyermekjogi aktivisták hangsúlyozzák, hogy afgán tartományokban gyakran előfordulnak hasonló helyzetek. A férfiak élnek a hagyományokkal és az iszlám törvényekkel, de az aktivisták azért küzdenek, hogy a rendőrség határozott lépéseket tegyen ilyen esetekben.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!