2022 július 3 vasárnap
KezdőlapTech & TudománySzívszorító! A férj lassan elveszti a küzdelmet a rákkal szemben, de ők...

Szívszorító! A férj lassan elveszti a küzdelmet a rákkal szemben, de ők mégis gyermeket szeretnének

-

A sors néha kegyetlen. Sokszor kérdezzük magunktól, hogy miért én? Mivel szolgáltam rá? Én jó ember vagyok…. mivel érdemeltem mindezt ki?!

Hasonló gondolatai lehetnek a 39 éves Stuartnak is, akinél sajnos gyógyíthatatlan agydaganatot diagnosztizáltak. Ráadásul mindezt azután, hogy megtalálta az igaz szerelmet. Mit lehet ilyenkor tenni?

Tavaly nyáron kérte meg Stuart Bathers párja, Esther kezét. Kapcsolatuk példaértékű, szerelmük pedig nagyon erős. Arra azonban nem gondoltak, hogy kapkodniuk kell majd. Idén év elején Stuart egyik reggel borzasztó fejfájásra ébredt, mely két napig tartott. A fájdalom olyan erős volt, hogy még a menyasszonya nevét sem volt képes kiejteni. Tudták, hogy valami komoly gond van.

Stuartnak nagyon stresszes munkája van, így elsőre arra gondoltak, hogy egy stroke állhat a háttérben. A világjárvány miatt két hetes várakozási időt kaptak arra, hogy kivizsgálják, de a szüleik tanácsára inkább bementek az ügyeletre.

Vizsgálat követett vizsgálatot, mígnem megkapták az eredményt: Negyedik stádiumban lévő gyógyíthatatlan agydaganatot diagnosztizáltak.

“Stuart teljesen lefagyott. Egy mukkot sem tudott szólni. Én csak zokogtam. Nem értettük. Hiszen csak 39 éves.” -mesélte Esther

A férfit azonnal kezelésekre utalták. Nagyjából egy évet saccoltak neki az orvosok, de a szerelmes pár nem akart erről tudomást venni. “Túl fiatalok és boldogok voltunk. Terveink voltak.” – tette hozzá a feleség

Tudták jól, hogy kíméletlen harc veszi kezdetét. Az első gondolata azonban az volt, hogy ha örökre búcsút kell venniük egymástól, akkor azt mint férj és feleség tegyék.

Stuart a kórházi ágyon kérte meg a lány kezét az édesanyjától, aki határozottan igent mondott. Az egész család kedvelte a fiút. Másnap kiengedték a kórházból és a kedvenc parkjukba vonultak, hogy megünnepeljék a lánykérést. A lány nagyanyjának gyűrűjét húzta Esther ujjára, térden állva, zuhogó esőben. Lehetne valami ennél romantikusabb? Még egy utcazenész is arra járt, aki a zenei aláfestésről gondoskodott.

Februárban az orvosok azt mondták, hogy bár a tumora gyógyíthatatlan, megműteni meg lehet. Teljesen megszabadulni nem fog tőle, azonban nyerhet még egy kis extra időt. Rohamokat szabályzó gyógyszereket kapott és egy tüneti kezelés vette kezdetét. Az egész család összefogott, hogy a párnak gyönyörű esküvője legyen. A járvány miatt azonban egy parkban tudták csak megtartani és mindössze négy személy jelenlétében.

Sajnos a műtét mégsem vált opcióvá, ugyanis a tumor rendkívül gyorsan nőtt és rossz irányba. Az idő sürgette a szerelmes párt. Találkozók, vizsgálatok és kezelések sorára kellett menniük. Ekkor merült fel a házaspárban a közös gyermek gondolata. Egy héttel Stuart intenzív kezelése előtt kezdték meg a lombikprogramot.

A terápia tavasszal véget ért. Bizakodóak voltak, ugyanis egy ideig javulás lépett be a férfi állapotában, azonban kis idő elteltével újra megjelent az iszonyatos fejfájás. Közben már külföldi kezeléseket latolgatták. Hátha találnak valakit, aki segíthet.

Egy németországi klinika reménnyel kecsegtet, azonban a kezelés ára 70 ezer angol fontba ( 30 millió forintba) kerülne. Az egész család gyűjtésbe kezdett, hogy finanszírozni tudják a kezelést.

A lombikprogram megkezdődött. Bízzunk a sikerében és Stuart felépülésében.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Ezek is érdekelhetnek