2022 június 25 szombat
KezdőlapEgészségSzívszorító! Az apa az élete árán próbálta megmenteni a lányát. Közös koporsóba...

Szívszorító! Az apa az élete árán próbálta megmenteni a lányát. Közös koporsóba temették őket.

-

2021. augusztus 12-én valami olyasmi történt, ami örökre bevéste magát az angolok történelmébe. Ekkor volt ugyanis a hírhedt Plymouth-i lövöldözés.

Az Egyesült Királyságban nagyon ritkák az ilyen jellegű események. Ennek az oka, hogy a lőfegyverekhez engedélyre van szükség, melyet a rendészeti hatóságok adnak ki. Nagyjából úgy, mint Magyarországon. A kérelmezőnek bizonyítania kell, hogy a lőfegyver birtoklása indokolt és rendelkezik hitelesített tárolóval, ahol biztonságosan elhelyezhető az eszköz.

2021. augusztus 12-én 18 óra 11 perckor a rendőrségre bejelentés érkezet, hogy lövéseket adtak le egy lakóutcán Plymouth városában, Devonban.

A 22 éves Jake Davison egy vita után végzett az 51 éves édesanyjával. Ezt követően elindult az utcán és lelőtt egy 66 éves nőt. Végül összesen 5 emberrel végzett és kettőt megsebesített. Azok, akik látták azt mondták, hogy Davison, mint egy katona járőrözött üres arckifejezéssel.

A rendőrök a segélyhívást követően 6 perc múlva már a helyszínre értek. Itt találták meg négy áldozat testét illetve az elkövetőét, aki a rendőrök megérkezése előtt végzett magával.

Davisonnal már korábban is voltak problémák. Dühkitörései voltak és többször is megtámadott másokat, de ekkor még nem indítottak eljárást ellene. Élete nagy részében mentális egészségi problémákkal küzdött.

Darukezelőként dolgozott a városban. Az események 22 nappal azután történtek, hogy az elkövető online azzal dicsekedett, hogy az Egyesült Királyságban több fegyver van, mint kellene.

A férfi 2018 óta tart legálisan lőfegyvert. Volt engedélye.

Az áldozatok között volt Lee Martyn és a kis Sophie is. Hazafelé sétáltak, amikor belebotlottak Davisonba, aki végzett velük. Az apa próbálta a testével védeni a gyermekét, de mind hiába. A kislány az örökbefogadott gyermeke volt. Gyönyörű és élettel teli kislány volt. A támadás előtt körülbelül két héttel fogadták örökbe.

Az apát és a lányát közös koporsóba temették el.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben.

Ezek is érdekelhetnek