2022 július 1 péntek
KezdőlapEmberekSzívszorító pillanatok a kórházban - Odavan az internet az orvosért, aki a...

Szívszorító pillanatok a kórházban – Odavan az internet az orvosért, aki a kezelés mellett vigaszt is nyújt

-

A koronavírus-járvány világszerte tetőzik, aminek következtében egyre többen fertőződnek és halnak meg. Karácsony közeledtével pedig az országok kormányai igyekeznek jó és biztonságos döntéseket hozni, hogy az emberek bevásárolhassanak, de mégse legyenek tömegek a bevásárlóközpontokban, plázákban vagy éppen piacokon. Amerikában sem jobb a helyzet, mint az európai országokban, ráadásul ott nemrégiben ünnepelték a hálaadást.

A járvány miatt sokan nem ünnepelhettek együtt a családjukkal, hanem ehelyett sajnos kórházban feküdtek. Ahogy a betegek, úgy az orvosok és ápolók is erőn felül teljesítenek a világ minden táján és bár nincs sok idő az érzelmességre, egy orvos rendkívüli módon vigasztalta meg egyik betegét.

Dr. Joseph Varon a houstoni United Memorial Medical Centerben dolgozik. Az orvos szabadnap nélkül teljesített már 252 napot, ráadásul a kórház intenzív osztályán. Az Egyesült Államokban tavasz óta nem csillapodik a koronavírus-járvány, így az egészségügyi dolgozók éjt nappallá téve kénytelenek helytállni.

Varon doktor vezeti a koronavírus-osztályt és éppen ezért nem pihenhet, nem állhat meg egy percre sem. Hálaadáskor azonban az orvos kivételt tett és egészen elképesztő módon vigasztalta meg egyik páciensét. Az egyik kórházban dolgozó fotós megható pillanatoknak volt szemtanúja, amit aztán lencsevégre is kapott és közzétett a világhálón.

A fotós által készített kép futótűzként terjedt az interneten. Varon doktor hálaadás napján megölelte egyik betegét, hogy jobb kedvre derítse őt. A páciens rendkívül szomorú volt, mivel egyedül van, a szobában nem ismer senkit és esélye sincs arra, hogy láthassa családtagjait.

Könnyfakasztó látni, hogy az orvosnak, aki 16-18 órát dolgozik egyhuzamban, egy izzasztó és kényelmetlen védőfelszerelésben, még arra is van energiája, hogy ember legyen az embertelen körülmények között is.

Ezek is érdekelhetnek