2022 december 8 csütörtök
KezdőlapEgészségSZÍVSZORÍTÓ TÖRTÉNET! Segít lesoványodott fiának felkelni, hogy ruhát próbálhasson a temetésére...

SZÍVSZORÍTÓ TÖRTÉNET! Segít lesoványodott fiának felkelni, hogy ruhát próbálhasson a temetésére…

-

A 10 éves sacramentói fiú története nagyon fájdalmas. Derek Madsen 2005 nyarán megtudta, hogy neuroblasztómája van. Ez egy ritka rákfajta, amely elsősorban a gyermekeket érinti. Az ilyen típusú rák elleni küzdelem hatalmas erőt és odaadást követelt tőle és édesanyjától is. Renée C. Byer fotós érdeklődött kettejük története iránt, és megkérte az édesanyát, hogy hadd dokumentálja küzdelmüket a rákkal. A fotók kétségbeesést, örömet, szomorúságot és reményt mutatnak…

Ezen a képen Derek látható az anyjával az UC Davis Medical Center folyosóján.

Cindy megpróbálta megnyugtatni fiát nem sokkal azután, hogy elaltatták. Derek felébredt, majd sikoltoz és rugdos a fájdalomtól.

A rák a szerveit és a csontjait támadta meg, édesanyja pedig fejmasszírozásával próbálta enyhíteni a fájdalmát. Dereknek gyakorlatilag mindig gondozásra volt szüksége. Cindy még egy szépségszalon vezetését is feladta, hogy vigyázzon a fiára.

Cindy megöleli fiát, miután megtudják, hogy műtéten kell átesnie, hogy eltávolítsák a hasából a daganatot.

Voltak azért örömteli pillanatok is. Itt épp a testvéreivel játszik.

Itt épp felmászott egy korlátra, hogy anyját dühítse… közvetlenül a műtét előtt készült ez a fotó.

Cindy aggódva nézi, ahogy a nővérek felkészítik fiát a műtétre.

Mica gyakran volt öccsével, hogy támogassa és bátorítsa. A képen közvetlenül a sugárkezelés előtt.

Derek könnyes szemmel ül a Rákkutató Központ egyik irodájában. Anyja és orvosa, William Hall megpróbálta meggyőzni, hogy folytassa a harcot a daganat visszaszorításáért és a fájdalom enyhítéséért.

Az anyja kétségbeesett: “Derek, meg fogsz halni, ha nem teszed.” Majd így válaszolt: „Nem érdekel! Nem akarok többé itt lenni. Vigyél Haza! “

Ezen a képen az anya engedi fiának, hogy vezesse az autót, de csak akkor, ha beleegyezik a kezelésbe. Sikerült meggyőznünk. Sajnos néhány órával később Cindy beszélt a hospice orvosával, aki azt mondta, hogy a fiú napjai meg vannak számlálva…

A rák riasztó ütemben fejlődött ki. A szem alatt zúzódás jelent meg a fejben lévő daganat miatt. A képen egy szalvéta látható az ágya fölött, egy közeli étteremben lévő kedvenc pincérnők üzenetével.

Cindy és legjobb barátnője, Kelly Whysong a fiúval fekszenek. Derek kifutott az időből, és egyre gyengébb lett. A nő levelet írt neki, gratulált a bátorságához.

2006. április 28. Cindy kiválasztja a ruhákat, amelyekkel végre eltemetik Dereket… Az ingén mosolygós matricák vannak, amelyeket a hospice személyzetétől kapott.

A fiú végletekig kimerült. Azonban megpróbál felállni, hogy felpróbálja az összes ruhát. A hasa így néz ki a daganat miatt. Sajnos a nadrág már nem ment fel rá…

Derek megcsókolja édesanyját egy jótékonysági rendezvényen. Már nem tudott járni…

2006. május 8-án Dereknek erős fájdalomcsillapító gyógyszereket kellett bevennie. Mindenki tudta, hogy vége…

2006. május 10-én anya könnyek között nézi, ahogy a nővér kiöblíti fia katéterét. Később erős érzéstelenítőt ad neki, hogy Derek fájdalommentesen távozhasson.

Cindy még utoljára megcsókolja szeretett gyermekét, és elénekli neki kedvenc dalát. Utoljára …

A temetésen a nő elöl sétál, míg a többi fia és Derek barátai viszik a koporsót.

Dereket 2006. május 19-én temették el a Mount Vernon Parkban.

Ezek is érdekelhetnek