2022 július 3 vasárnap
KezdőlapEmberekSzívszorító videó került elő az elsüllyedt indonéz tengeralattjáró legénységéről

Szívszorító videó került elő az elsüllyedt indonéz tengeralattjáró legénységéről

-

A KRI Nanggala-402 német gyártmányú tengeralattjáró múlt héten szerdán tűnt el ez idáig rejtélyes okokból, fedélzetén az 53 tagú legénységgel.

Egy torpedó gyakorlatot kellett volna teljesíteni a hajónak, de valami balul sülhetett el és 700 méteres mélységbe süllyedt. Az indonéz haditengerészet szóvívője, Julius Widjojono admirális szerint ezt a tengeralattjárót 250 és 500 méteres. Ekkora mélység már túlságosan veszélyes a járműnek.

A 44 éves tengeralattjáró egyike Indonézia 5 darabos flottájának. Az energiaellátás megszűnése után még három napig tart ki az oxigén. Ez a határidő szombaton lejárt. A keresésben 5 másik ország is részt vett. Ausztrália, India, Malajzia és az Egyesült Államok is küldött egy kereső-repülőgépet.

Egyes jelek arra engednek következtetni, hogy a hajótest megsérült. Azon a területen egy olajfoltot azonosítottak a vízen, valamint különböző használati tárgyak is a felszínre kerültek. Egy a tengeralattjáróról származó olajos tartályt és több imaszőnyeget is megtaláltak. Ezen bizonyítékok alapján kijelenthető, hogy a tengeralattjáró elsüllyedt.

A tengerészek családtagjai még mindig reménykednek, hogy életben találják a szeretteiket, melyre az esély már réges-régen nulla.

Azóta nyilvánosságra került egy videó, melyen az elsüllyedt tengeralattjáró legénysége énekel egy búcsúdalt. A felvételt néhány héttel ezelőtt készítették az egyik parancsnok távozását követően.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Ezek is érdekelhetnek