2022 július 6 szerda
KezdőlapEmberekSzokatlan dühkitörések Putyinnál. Az orosz elnök újabb furcsa érthetetlen rendeletet hozott.

Szokatlan dühkitörések Putyinnál. Az orosz elnök újabb furcsa érthetetlen rendeletet hozott.

-

Putyin idegesen reagált a nyugati szankciókra. Oroszország elnöke rendeletet adott ki, amely ma hatályos. Népe kilátástalan helyzetbe került. Vezetőjük megtiltotta a pénz külföldre küldését.

“Szokatlan dühkitörések”
Üres tekintet, felfuvalkodott arc – Oroszország elnökére nézve meglehetősen nehéz kiolvasni, mi jár a fejében. Azok, akik körülveszik őt, változásokat látnak a viselkedésében. Még egy lengyel szakértő is elemezte Putyin testbeszédét, és meglepő következtetésekre jutott.

Az amerikai hírszerzés szerint az orosz elnök frusztrált a helyzet miatt, és “szokatlan kirohanásokban” reflektál a tanácsadóira. Az amerikaiak attól tartanak, hogy Putyin elszigeteltsége azt jelentheti, hogy ahelyett, hogy kivonulna, úgy dönt, hogy súlyosbítja a háború menetét. A CNN szerint Kijev ostromára és véres utcai harcokra számíthatunk.

Putyin ideges reakciója a szankciókra

“Már nem az a hidegvérű, tisztánlátó diktátor, aki 2008-ban volt” – mondta a CIA egykori igazgatója, John Brennan.

A Wall Street Journal is beszámol Putyin ideges reakcióiról. Oroszország elnöke hirtelen rendeletet adott ki, amely március 1-jétől megtiltja, hogy az országa állampolgárai pénzt utaljanak külföldre. Mától nem lehet pénzt küldeni Oroszországon kívülre bankokon és más pénzügyi piaci intézményeken keresztül.

A külföldi adósságokat se lehet teljesíteni ezáltal…

Ez Putyin válasza az Egyesült Államok, az Európai Unió és más országok által bevezetett szankciókra . Az orosz bankokat kivágták a SWIFT-rendszerből, amely lehetővé teszi a külföldi fizetések kezelését. Az orosz jegybank külföldön lévő vagyonát is befagyasztották, az orosz cégek és a helyi pénzügyminisztérium pedig nem tudtak finanszírozást szerezni a nyugati piacokon.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Ezek is érdekelhetnek