2023 március 25 szombat
KezdőlapEmberekMegrázó magyar vallomás Törökországból. Erre örökre emlékezni fognak a mentőseink...

Megrázó magyar vallomás Törökországból. Erre örökre emlékezni fognak a mentőseink…

-

Napokig küzdöttek a 15 éves fiúért…

Egyes becslések szerint 50 ezer áldozata is lehet a törökországi földrengésnek. Február hatodikán a Richter-skála szerint 7,8-as erejű földrengés pusztított Törökországban és Szíriában. Hasonló ilyen eset 1999-ben volt a térségben. Akkor 17 ezer ember veszett oda.

kep 2023 02 14 093935530
Megrázó magyar vallomás Törökországból. Erre örökre emlékezni fognak a mentőseink...

Felbecsülhetetlen károk keletkeztek az országban. Nem csak anyagiakban, hanem emberéletben mérve is.

Számos külföldi és magyar mentőalakulat is a helyszínre sietett, hogy segítsen a bajbajutottakon. A Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat szívszorító történetet tett közzé a Facebook oldalukon.

Van egy dolog amiről nem beszéltünk, mert minket is megviselt. Drága Ali, örökre emlékezni fogunk Rád!

Sokat hallottatok arról a 15 éves fiúról, akinek az életéért 36 órán keresztül küzdöttünk. Családjával egy 5 emeletes épület harmadik emeleti lakásában laktak, amikor a földrengés történt. A ház összedőlésének a pillanatában már a lépcsőházban voltak, így az egész család 2-3 négyeztméteren helyezkedett el a végzetes pillanatban. A katasztrófa után 32 órával találtuk meg a családot egy igazán méltatlan helyzetben. Egymáson átesve, összeszorulva, egymásba akadva, födémek által összenyomva találtunk rájuk 6-7 méter mélyen. 3 még éltek. Megfeszített munkával leljutottunk hozzájuk, de ami ott fogadott minket arra nincsenel szavak. A gyermek haldokló édesapja elzárta a testével az utat Alihoz és testvéréhez. Rajta tudtuk, hogy nem tudunk segíteni, így kerülőutat kerestünk és szép lassan elértük a gyermeket, akinek idő közben a lánytestvére is meghalt. A negyedik rokonuk Alin feküdt, de ő az élettel összeegyeztethetetlen sérülései miatt azonnal meghalhatott. Testével nyomta össze a gyermeket, míg az Ő testét pedig egy ajtó és több tonnányi súly nyomta. A teste a holttest fogságába került, míg lábai pedig egy áthidaló alá szorultak. Hosszú, 36 órás küzdelemmel 4 irányból próbáltuk menteni a gyermeket, akivel végig kommunikáltunk, hol nyugtattuk, hol viccelődtünk. Fogtuk a kezét, itattuk, bíztattuk, mert hittünk benne, hogy időben ki tudjuk menteni szorult helyzetből. A mentés során utolsó esélyként felmerült fiatal fiú lábainak az amputálása is, így konzultációra kihívtuk a holland csapat orvosait is, de a szűk hely miatt szerintük sem lehetett végrehajtani. 38 óra közös küzdelem után nem sikerült kimentenünk.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Ezek is érdekelhetnek