2022 december 8 csütörtök
KezdőlapCelebSzorcsik Viki: "Az ápolók miatt halt kínhalált az öcsém..."

Szorcsik Viki: “Az ápolók miatt halt kínhalált az öcsém…”

-

Szorcsik Viktória alig két hónapja vesztette el szeretett öccsét, Bélát. A színésznő és családja gyászol és próbálja feldolgozni a veszteséget, amelyet a 37 éves férfi halála miatt kell megszenvedniük.

Szorcsik Viki a Blikk-nek mesélt arról, hogy szerinte az ápolók méltatlanul bántak az öccsével. Szerinte ez vezetett a halálához.

Szorcsik Viki

“Bélának többek közt májzsugorodása, veseelégtelensége volt, és olyan súlyos állapotba került, hogy otthon a szüleink már nem tudták ellátni. Nem akart kórházba menni, mintha tudta volna, hogy már nem is jön ki onnan.”

Béla édesanyja Budapestre költözött, hogy fia közelébe lehessen. A család bízott a felépülésében, de sajnos mégsem sikerült…

Akkor már pelenkázni kellett az öcsémet, magatehetetlen volt. Mivel az ápolók nem figyeltek rá, nem tették rendszeresen tisztába, az ürülék belefolyt a sebbe és elfertőződött. Vérmérgezést kapott, majd kétoldali tüdőgyulladása is lett, mivel még a takaróját is elvették, éjjel pedig fázott …”

A színésznő szerint az ilyen bánásmód elképzelhetetlen lenne egy nyugati országban…

“Megalázták, lelkileg bántalmazták, gúnyolták, ráadásul nem is látták el megfelelően. Édesanyám telefonon nem egyszer volt a fültanúja annak, hogyan beszéltek vele. Béla egyik éjjel leesett az ágyról, utána kikötözték, pedig ezt semmi nem indokolta, nem volt erőszakos. Nem tudott enni-inni, mozogni, tisztálkodni, az ápolók pedig ezen szórakoztak. Volt, hogy Béla éjjel sírva hívta az édesanyánkat, hogy miként bánnak vele. Amikor bementem hozzá, rá sem ismertem.”

BÉLÁT IDŐVEL HAZAENGEDTÉK, DE AZ ÁLLAPOTA SEMMIT SEM JAVULT.

“Béla egyik szobatársa azt mondta anyunak, minden igaz, amit az öcsém mondott. Megalázták és bántották. A kórházból felhívták a szüleimet, hogy azonnal vigyék el az öcsémet, mert nincs sebészük, nem tudják ellátni a sebét, utána pedig ne is hozzák ide vissza, hanem vigyék el a salgótarjáni kórházba. Bár mentővel kellett volna őt szállítani, a szüleim maguk jöttek fel érte és vitték el a tarjáni SZTK-ba, ahol átkötötték a sebét, és azt mondták az ottani orvosok, hogy nem értik, hogyan engedhették ki ilyen állapotban, ezután ­anyuék hazavitték. Béla örült, még sírt is a boldogságtól, hogy otthon lehet, ám pár óra múlva fennakadt a szeme és elvesztette az eszméletét. A kiérkező mentők három órán át küzdöttek, hogy visszahozzák az életbe.”

A család nem tett panaszt a kórházban, mert a tragédia annyira lesújtotta őket, hogy egyelőre nem tudnak ezzel foglalkozni.

“Megígértem az öcsémnek a halálos ágyán, hogy az egész világ megtudja, hogyan bántak vele, és nem félek a következményektől sem.”

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben! Ha további celeb hírek érdekelnek kattints Ide.

Ezek is érdekelhetnek