2022 december 4 vasárnap
KezdőlapTörténetekSzörnyű döntését kellet meghoznia a terhes lánynak, ami végül végzetesnek bizonyult

Szörnyű döntését kellet meghoznia a terhes lánynak, ami végül végzetesnek bizonyult

-

Életünk egyik legfontosabb állomása az, amikor kiderül, hogy egy kis élet növekszik bennünk.
Ugyanakkor vannak a sorsnak olyan fordulatai, amelyre nem számíthatunk, valójában pedig azt reméljük, hogy velünk soha nem is fog megtörténni.

A 18 éves Brianna Rawlings 17 hetes terhes volt, amikor szörnyű hírt kapott. A fiatal lány alig várta, hogy anyává váljon, de boldogságát beárnyékolta, hogy rákot állapítottak meg nála.

Az orvosok a tinédzsert egy ritka és agresszív vérrákkal, az Nk-sejt leukémiával
diagnosztizálták. Kezdetben mindanyian azt hitték, a lány csak a terhességgel kapcsolatos tünetek miatt érzi magát rosszul. Minden jel erre engedett következtetni.
A terhesség első trimesztere után Brianna-nak még lehetősége volt arra, hogy megszakíttassa terhességét és elkezdhesse az életmentő kezeléseket. Ő azonban másként határozott.

Nem vetette alá magát a kezeléseknek, számára az volt a legfontosabb, hogy kihordhassa gyermekét, hogy egészséges és hosszú élete lehessen. Ezt azonban csak úgy valósíthatta volna meg, ha kockáztatja saját életét is.

Itt viszont még nem értek véget a megpróbáltatások. Brianna vérfertőzést kapott és három
hónap után császármetszéssel világra hozta gyermekét, Kydent. A kisfiú mindössze 12 rövid napot töltött ezen a földön.


Brianna Kyden halála után azt mondta, hogy bár kisfia nem élhetett sokáig, számára mégis az a 12 nap volt élete egyik legszebb időszaka. Kezében tarthatta gyermekét, simogathatta, puszilgatta és beszélhetett neki. Azt mondta, ha újrakezdhetné, akkor sem döntött volna másképp.

Nagyon hosszú és fájdalmas időszak elé nézett, de úgy érezte kisfia megadta neki azt az erőt, amivel legyőzheti ezt a szörnyű betegséget. Azt nyilatkozta, megveri a betegséget a harcban, hisz ígéretet tett Kydennek.
Eleinte úgy tűnt, mintha a tini jobban lett volna. A vörös vérsejtek száma emelkedni kezdett, és képes volt egy kicsit mozogni is.

Sajnos a dolgok újabb fordulatot vettek, Brianna állapota folyamatosan romlott, arra kényszerítve az orvosokat, hogy még a csontvelő-átültetést is elhalasszák.

Bátyja mindvégig arra várt, hogy segíthessen testvérének, de ehelyett egy még tesztelés alatt álló gyógyszerrel próbálták megmenteni életét. A kezelés hetente nem kevés összeget emésztett fel, a lány végül mégis feladta a küzdelmet.

Brianna Rawlings 19 éves volt, amikor már nem volt képes tovább küzdeni életéért. A tinédzser rendkívüli bátorsággal harcolt kisfia és saját életéért is, de sajnos a kór erősebb volt nála. Olyan méltósággal küzdött, melyet sokan megirigyelhetnének a mai világban.

Ezek is érdekelhetnek