2022 július 5 kedd
KezdőlapHírekSzörnyű tragédia! Tűz ütött ki a szülészeten - Tíz újszülött vesztette életét

Szörnyű tragédia! Tűz ütött ki a szülészeten – Tíz újszülött vesztette életét

-

Tűz ütött ki a szülészeten, ahol tizenhét újszülött közül csak hetet sikerült kimenteni.

Általában véve a kórházaknak biztonságos kellene lennie, hiszen huszonnégy órás szakmai ellátást kaphatunk. Gondolhatnánk, hogy mi baj lehet? Ám a szörnyűségek sokszor elkerülhetetlenek, legyünk bárhol a világon. A koronavírus-járvány pedig nagy mértékben hozzásegít ahhoz, hogy az orvosok és ápolók túlterheltek legyenek és az alapvető ellátás is akadályokba ütközzön. Éppen ezért könnyen előfordulhat az elhanyagolás és a felügyelet hiánya.

Két hónappal ezelőtt például egy a COVID-osztályon fekvő beteg cigarettára gyújtott, ezzel pedig tüzet okozott az intézményben. Semmi kétség, hogy a beteg okozta a tüzet, amely aztán tovább terjedt. DE! Kinek kellett volna figyelnie? Hogy lehetséges az, hogy a férfi sikeresen bevitte a cigarettát az osztályra? Hiszen a hozzátartozók nem látogathatják a betegeket, ők pedig elvileg nem mehetnek ki az épületből. Az viszont biztos, hogy a kórházi személyzet nem kutathatja át a beteg holmiját és nyilván nem is tőlük kapta a cigarettát. Arról már nem is beszélve, hogy egy pillanatnyi idejük sincs erre. Számos kérdés megválaszolatlan marad, így pedig elkerülhetetlenné válnak az ilyen és ehhez hasonló balesetek, amik emberéleteket követelnek.

Ezúttal egy kórház szülészetén ütött ki tűz, ami sokak szerint annak a jele, hogy semmi nem úgy működik, ahogy kellene.

2021. január 9-én szörnyű tragédia következett be az egyik kórház szülészeti osztályán, ahol tűz keletkezett. Az osztályon lévő tizenhét újszülött gyermek közül csak hetet sikerült kimenteni. Az eset Indiában történt, Maharashtra állam hatósága pedig arról tájékoztatott, hogy a tűz okát és körülményeit még vizsgálják. A szülészeten keletkezett tűz gyorsan söpört végig az épületen.

Uddhav Thakre, az állam kormányfője elmondta, jelenleg még nem tudják, mi okozta a tüzet. Narendra Modi, indiai miniszterelnök közösségi oldalán fejezte ki együttérzését a gyászoló családoknak:

“A szívszorító tragédiában értékes fiatal életeket vesztettünk. Gondolataim ma a gyászoló családoknál vannak. Remélem azt is, hogy a megsérült gyermekek gyorsan felépülnek” – fogalmazott.

Rahul Gandhi, ellenzéki vezető is együttérzését fejezte ki a gyászoló családoknak.

Ezek is érdekelhetnek