2022 július 3 vasárnap
KezdőlapEmberekSzülésznője siettette, hogy nyomjon gyorsabban, mert lejárt a műszakja - 7 nappal...

Szülésznője siettette, hogy nyomjon gyorsabban, mert lejárt a műszakja – 7 nappal később kórházba került és a nővérek sokkot kaptak

-

A “@sueomanii” felhasználónevű nő azt állította TikTokon, hogy szülésznője siettette a szülését, mert időben be akarta fejezni a műszakját. Ám ennek az lett az eredménye, hogy nem sikerült maradéktalanul kivenni a méhlepényt. A nő felidézte rémálomszerű szülésélményét, amelynek következtében még egy héttel később is erős hasi fájdalmakat tapasztalt. Miután kórházba szállították, kiderült, hogy a méhlepény egy része még mindig benne van.

A nagyjából tenyérnyi méretű méhlepény kivételéhez újabb műtétre volt szüksége. Miután eltávolították az édesanya elárulta, hogy olyan büdös volt, hogy akár komoly fertőzést is okozhatott volna.

Az élmény örök traumatikus emléket hagyott benne, amit szeretett volna kibeszélni. Ekkor osztotta meg az internet népével történetét. Videóját már több százezren látták.

“Amikor vajúdtam a kislányommal, és eljött az ideje, hogy nyomjak, a szülésznőm azt mondta nekem, hogy “siessünk”, mert vége a “műszakjának”” – árulta el az anyuka.

“Amikor eljött a méhlepény kivételének ideje, azt mondta nekem, hogy ‘csitt’ és ne sikítsak. Gyorsan kivette a ‘méhlepényemet’ és végzett a műszakjával”. – folytatta.

Elmondta, hogy a lánya születését követő héten furcsán érezte magát. Valami nem stimmelt neki, de nem tudott rájönni mi. Erős fájdalmat érzett a hasában, ami megrémítette.

“Miután megszültem a lányomat, nagyon erős hasi fájdalmaim voltak, de elhessegettem, hogy ez csak a szülés miatt van. 7 nappal később masszíroztam a hasamat és valami kijött belőlem. Nagyon megijedtem, fogalmam sem volt mi ez. A férjem szinte sokkot kapott, de volt annyi lélekjelenléte, hogy bevigyen a kórházba. Miután megvizsgáltak a nővérek köpni-nyelni nem tudtak attól, amit láttak. Elmagyarázták, hogy visszamaradt méhlepényem van. Ez akkor fordul lő, mikor a méhlepény egy része a szülés után a méhben marad, és ha nem kezelik, súlyos szövődményeket okozhat.

Kiderült, hogy a szülésznő nem tisztított meg rendesen és egy tenyérnyi méretű lepény maradt a méhemben. Később voltam egy vizsgálaton, hogy lássák, van-e még. A vizsgálat kimutatta, hogy valójában több visszamaradt méhlepény volt, amit meg kellett műteni, hogy megszabaduljak a maradéktól. A visszamaradt méhlepény nagyon büdös volt, ami fertőzéshez vezethetett volna.

A visszamaradt placenta szövődményei közé tartozik az erős vérzés, fertőzés veszély, a méh hegesedése, vérátömlesztés és a méheltávolítás. Ezen szövődmények bármelyike halálhoz vezethet, ha nem diagnosztizálják és kezelik gyorsan.”

Bejegyzéséhez több száz komment érkezett és az emberek elborzadtak története hallatán. Egyikük kritizálni kezdte a szülésznőt a hanyagsága miatt. – “Vannak olyan munkák, amelyeket nem lehet úgy kezelni, mint egy átlagos munkát, és ez is egy ilyen.”

“Rossz szakmát választott, ha időben akar eljönni a munkahelyéről.”

“Bábaként az ilyen történetek felháborítanak, mivel én mindig a nőket helyezem előtérbe. Nagyon sajnálom, hogy ezen kellett keresztülmennie.”

“A nővérek nem szoktak műszakot váltani? Amikor nekem a kislányom született, azonnal cseréltek, amikor eljött az idő.”

“Az anyukám szülésznő, és egyszer két órát maradt tovább, hogy támogasson egy nőt, és megszülje a babáját, mert csak benne bízott.” – osztotta meg még valaki.

“A szülésznőm műszakja éppen véget ért, jött egy másik, hogy átvegye, de ő megkérdezte, maradhat-e. Az elejétől a végéig látta a szülést.”

Az anyuka nem volt egyedül, más nők is elárulták, hogy hasonló élményen mentek keresztül szülés közben.

“Ez történt velem is!!! A szülésznőm siettetett, annyira szörnyű volt, az egész élményemet szörnyűvé tette, ami ahhoz vezetett, hogy traumatikus emlékként emlékszem vissza a szülésemre.”

Ezek is érdekelhetnek