2022 július 5 kedd
KezdőlapÉrdekességekTanulmányok szerint a nagyobb fejjel született gyerekek intelligens felnőttek lesznek - Íme...

Tanulmányok szerint a nagyobb fejjel született gyerekek intelligens felnőttek lesznek – Íme a részletek

-

Egyes tanulmányok szerint kapcsolat van a nagyobb méretű fej és az agyi aktivitás között. Egy újszülött feje átlagosan kb. 35 centiméter, és akinek ettől nagyobb van, azt már “nagy fejűnek” tekintik. Ha látod, hogy a te gyermekednek ennél nagyobb a buksija, nem kell egyből kétségbeesni, ugyanis jókat jelenthet. A tanulmányból az is kiderül, hogy az ilyen gyerekek szuper intelligensek, és ez komoly hatással lesz a felnőtt életükre. Mai cikkünkben ezeket a kutatási eredményeket hoztuk el, hogy ti is tudjátok mennyire jó, ha egy gyermek nagyobb fejjel jön világra.

A nagyobb fejjel megáldott csecsemők fokozott agyi aktivitást mutatnak

Az Edinburgh-i Egyetemen végzett kutatáshoz, több mint félmillió személytől gyűjtött adatokat, akik 37 és 73 év közöttiek voltak. A résztvevők mentális és fizikai teszteken estek át, melyek felfedték életmódjuk részleteit.

Az adatok elemzése után kiderült, hogy azon embereknek magasabb és jobb az agyi aktivitása, akiknek csecsemőként nagyobb volt a fejük. Azt is hozzátették, hogy ezek a gyerekek sokkal intelligensebbek és nagyobb valószínűséggel kapnak diplomát.

Hamar megtanulnak olvasni és megértik a dolgokat

A Molecular Psychiatry nevű folyóiratban 17 fontos dolgot találtak, ami a fej nagyságához kapcsolódik. Egyelőre azonban még nem sikerült teljes mértékben tanulmányozniuk ezt. Arra viszont rájöttek, hogy komoly kapcsolat van a nagyobb méretű fej és az intelligencia között, ugyanis ők hamarabb megtanulnak olvasni és könnyebben megértik a körülöttük lévő dolgokat.

Több neuronjuk van

Egy másik tanulmányban azonban azt állították, hogy a nagyobb fejjel rendelkező babák agya több neuront tartalmaz. A megnövekedett neuron számok miatt elméjük élesebb, így hatékonyabban tudnak majd problémákat megoldani.

Nos, akárhogy is legyen, és akármennyire is legyen ez az elmélet igaz, szerintünk az a legfontosabb, hogy az emberek miként hasznosítják azokat a készségeket, amiket az élettől kaptak.

Neked mekkora volt a fejed csecsemőként?

Ezek is érdekelhetnek