2022 augusztus 15 hétfő
KezdőlapEmberekTanulmányok szerint a nők vonzóbbnak tartják a szakállas férfiakat - Íme a...

Tanulmányok szerint a nők vonzóbbnak tartják a szakállas férfiakat – Íme a részletek

-

Régen a szakáll az ápolatlanság és a rosszfiúság jelképe volt, ám mára egyre népszerűbbé vált az erősebb nem képviselőinek körében, sőt a divatvilágban is. A mai világban a szakáll nagyon stílusos és elegáns viselet lett, sőt rettentő vonzónak tartják a gyengébbik nem képviselői. Ha nem hiszel nekünk csak lépj fel az Instagramra és nézegesd meg a képeket. Látni fogod, hogy minden második férfinak szakálla van.

Mai cikkünk elkészítéséhez átnéztünk minden szakállra vonatkozó kutatást és tanulmányt. Egyes tanulmányokból az derült ki, hogy a női nem számára a szakállas férfiak sokkal vonzóbbak, mint csupasz arccal rendelkező társaik.

Statisztikai adatok szerint a borotválkozó férfiak átlagosan 3350 órát töltenek el a fürdőszobában. Nincs kizárva, hogy a szakáll viselés emiatt terjedt el annyira. Jó hír, hogy ezzel nemcsak időt takaríthatnak meg, de vonzóbbá is válnak a nők körében. Nyilván fontos, hogy az a szakáll ne legyen elhanyagolva, hanem szépen karban legyen tartva.

Akármennyire is meglepő, de a nők jobban vonzódnak a szakállas férfiakhoz, ami növeli annak az esélyét, hogy igaz szerelemre találnak. A szakáll egyébként segít az erősebb nemnek kitűnni a tömegből, ezért mindig is jobban fognak rájuk figyelni, mint szőrzet nélküli társaikra.

Több ausztrál egyetem, valamint a finnországi Turku Egyetem tudósai is egyre jobban érdeklődnek e tendencia iránt. Úgy döntöttek, utánajárnak, hogy a szakállasság hogyan befolyásolja a nők hozzáállását.

Ehhez kb 8500 nő véleményét kérték ki. A tudósok ugyanazoknak a férfiaknak a képeit mutatta meg nekik csak az egyiken volt szakálla a másikon viszont nem. A résztvevő hölgyeket megkérték, hogy értékeljék eme férfiak vonzerejét. Azt is meg kellett válaszolniuk, hogy hosszú vagy rövid távra terveznének velük csupán csak a megjelenésük alapján.

A legtöbb nő azt mondta, hogy a szakállas férfiak sokkal jobban néznek ki és hosszú távra terveznének velük, míg a borotvált, sima arcú férfiakkal inkább rövid távban gondolkodnának. Ennek lehetséges magyarázata, hogy a nők a szakállas pasikat sokkal férfiasabbnak és magabiztosabbnak találják, mint a többieket.

Nem utolsó sorban pedig a nyers erő egyik jele lehet, ennek következtében a nők sokkal nagyobb biztonságban érzik magukat mellettük, mint a borotvált férfiak mellett.

Összességében elmondható, hogy a szakáll nemcsak egy divatos trend, hanem egy eszköz is, mellyel a férfiak ki tudják hangsúlyozni férfias vonásaikat és megjelenésüket. Az arcszőrzet azt is jelenti, hogy az illető szereti az életet, hajlandó szórakozni, míg a borotvált társaik komolyabban tekintenek a világra. Végül, de nem utolsó sorban a szakáll azoknak a személyeknek kedvez, akik szeretnének hosszú távú kapcsolatot kialakítani a gyengébbik nemmel.

Szóval, ha te is hosszú távú, stabil kapcsolatot keresel, akkor itt az ideje eldobni a borotvát és utat engedni a szőrnövekedésnek.

Ezek is érdekelhetnek