2022 augusztus 15 hétfő
KezdőlapEmberekTe el tudod dönteni, hogy férfit vagy nőt látsz a képen?

Te el tudod dönteni, hogy férfit vagy nőt látsz a képen?

-

Általában egyértelmű szokott lenni, hogy akivel találkozunk vagy akit a tévében, az interneten látunk, milyen nemű. A mai világban azonban nincs mindig ilyen egyszerű dolgunk főleg akkor, ha valaki meg is nehezíti ezt. A tehetséges cosplayer, Hakken Ryou pontosan ilyen. Követői, rajongói folyamatosan találgatják nemét.

A cosplayer tulajdonképpen az a személy, aki különböző jelmezeket ölt magára. Sőt, a legtöbbször saját maga készíti el, hogy a lehető legjobban hasonlítson az általa megformálni akart karakterre. Lehet ez egy rajzfilm figura, egy képregény főhőse vagy akár élő személy is, például egy híresség. Már Magyarországon is hagyománya van a cosplay-nek, most viszont ennél messzebb kell mennünk, hogy eljussunk cikkünk fő mondanivalójához.

Hakken Ryou egy malájziai cosplayer, akinek másfél millió követője van közösségi oldalán. Mindez persze nem a véletlen műve, ugyanis bámulatos módon utánozza az anime figurákat és a videojátékok szereplőit. Ilyen volt például Naruto, Demon Slayer, Nobless vagy Arknights.

Nem meglepő, hogy rajongóinak száma villámgyorsan közelít a kétmillióhoz, hiszen saját magának készít frizurát, emellett profi sminkesnek is elmehetne. Rajongói fejében azonban megfogalmazódott egy kérdés, amire senki nem tudja a választ. Hakken vajon férfi vagy nő?

Követőinek egy része tudja, vagyis nem kérdéses, hogy Hakken nő nemű, akinek nem okoz gondot a férfi karakterek megformálása sem. Viszont, ha valaki férfi karakterként látja először és végül megtudja, hogy nő, megdöbben.

Rengeteg vita folyik arról, melyik lehet a helyes válasz, mert sokan nem hiszik, hogy nő. Nagy valószínűséggel ebben a kérdésben soha nem lesz egyöntetű válasz, de nyugodtan mondhatjuk, hogy Hakken szempontjából egyáltalán nem ez a lényeg, hiszen a cosplay világának egy kivételes tehetségéről van szó.

Ezek is érdekelhetnek