2022 november 27 vasárnap
KezdőlapEmberekTe felismered a testbeszéd jeleit? - Melyik nő hazudik éppen?

Te felismered a testbeszéd jeleit? – Melyik nő hazudik éppen?

-

A testbeszéd nem más, mint olyan non-verbális jelek összessége, amelyekkel anélkül tudunk kommunikálni, hogy megszólalnánk. Szavak nélkül is tudathatjuk környezetünkkel, hogy mit szeretnénk. A testbeszéd lehet tudatos vagy teljesen tudattalan, ezeket a jeleket ugyanis akkor is használjuk, ha észre sem vesszük.

Szüleink már kisgyermekkorunk óta azon fáradoznak, hogy megtanuljunk beszélni, hisz ez az élet minden területén nagyon fontos számunkra. Kifejezhetjük vele szinte minden érzésünket, vágyainkat és szükségleteinket. Ám a beszéd elsajátítása mellett rendkívül fontos szerepet játszik a non-verbális kommunikáció, ugyanis verbális kommunikációnk csak ezzel válik teljessé.

Ahogy ülünk vagy állunk, az, hogy hogyan tartjuk a kezünket vagy felvesszük-e a másikkal a szemkontaktust, mind-mind ezekhez a jelekhez tartoznak. A testbeszéd árulkodik arról, hogy dühösek, boldogok, szomorúak vagyunk-e, de arról is, hogy mennyire vagyunk magabiztosak vagy éppen félénkek.

Amennyiben tudni szeretnéd, hogy mennyire olvasol jól a non-verbális kommunikáció jeleiből, akkor vess egy pillantást a következő tesztre. Melyik nő nem mond igazat és titkol el valamit?

Az első nő nyitott tenyerei egy nyitott személyiséget takarnak. Sokan gesztikulálnak kezeikkel beszéd közben, azonban ezt teljesen tudattalanul teszik a legtöbben. Ez a nő az igazat mondja, nem hazudik neked.

A második nőnek már egy kicsit gyanúsabb a viselkedése. Jelbeszéde izgatottságról és idegességről árulkodik, gesztusai azt sugallják, hogy bármikor képes lenne becsapni téged. Nagy a valószínűsége annak, hogy valami rejtegetni valója van előtted. Az emberek nagy része babrál a hajával, az orrával vagy jelen esetben a fülével, amikor éppen hazudni készül. Érdemes erre odafigyelni és óvatosnak lenni ezekkel az emberekkel.

A harmadik nő a kezén pihenteti állát, miközben hozzá beszélsz. Ez arról árulkodik, hogy kiváló hallgatóság lesz számodra. Figyel a mondanivalódra és az is érdekli, hogy mit mondasz neki.

A negyedik nő testbeszéde azonban teljesen egyértelmű. A nő hazudik! Erre abból következtethetsz, hogy eltakarja a száját, ami azt jelenti, hogy valamit titkol előled és nem mondja el a teljes igazságot valamivel kapcsolatban.

Ezek is érdekelhetnek