2022 június 30 csütörtök
KezdőlapCelebTe felismernéd ezt a nőt? - 26 évvel ezelőtt az ő...

Te felismernéd ezt a nőt? – 26 évvel ezelőtt az ő dalát énekelte az egész világ

-

Napjainkban már ötven éves, de ettől függetlenül ismernünk kellene őt.

Az egyik közösségi oldalon, az Instagramon 4800 követője van, ami manapság méltatlanul kevésnek számít. Már nem hangjával kápráztatja el rajongóit, hanem főztjét mutatja meg az embereknek.

1994-ben készült dalával az egész világot meghódította, mindenki az ő slágerét dúdolta. Hatalmas siker volt, ugyanis a zenecsatornák óránként játszották a dalt, ami aztán a toplisták élére tört. A nő ennek köszönhetően a fél világot átutazta.

Ahogy akkor sem maradhatott ki a bulikból ez a dal, úgy a mostani retro partikon sem hagyják ki sorból. Ha pedig véletlenül meghalljuk a nő slágerét vagy meglátjuk videoklipjét, akkor biztosan mindannyian elmosolyodunk és nosztalgiázunk egy kicsit. Magát a dalt és annak előadóját is képtelenek vagyunk elfelejteni, ugyanis a szőke hölgy és dala egyszerűen belemászott a fejünkbe, az elménkbe.

Sejted már, ki lehet ő?

Nos, ez a hölgy nem más, mint Sannie Charlotte Carlson, akit a világ Whigfield néven ismert meg. A dal pedig, a Saturday Night, vagyis a Szombat este címet viseli. A legnagyobb videomegosztó portálon hetvenöt millió megtekintésnél jár.

Sannie 1970. április 11-én született Dániában. Gyermekéveit Afrikában töltötte, majd visszautazott hazájába. Ott modellként dolgozott, emellett pedig egy jazz duóban énekelt. Amikor találkozott Larry Pignagnoli, olasz producerrel, akkor vette fel a Whigfield művésznevet, ami zongoratanárának neve volt. Az énekes-és színésznő Naan és Sannie néven is ismert. Mint már említettük, a világsikert az 1994-es Saturday Night című dal hozta meg számára.

Whigfield a ’90-es évek közepén Larry Pignagnoli, olasz producerrel dolgozott együtt Olaszországban. Az olasz kislemezlistán a Saturday Night bekerült a top 5-be. Második és harmadik kislemeze, az Another Day és a Think Of You szintén felkerültek a slágerlistákra, amiken a top 10-ig meneteltek, mind az Egyesült Királyságban, Svájcban, Norvégiában és Dániában.

A dán Dansk Melodi Grand Prix 2018 dalversenyen már Sannie névvel indult, Boys On Girls című dala viszont nem ért helyezést.

Ezek is érdekelhetnek