2022 augusztus 8 hétfő
KezdőlapHírekTe is gyakran iszol kávét? - Akkor jobb, ha tudod, mit tartalmaz...

Te is gyakran iszol kávét? – Akkor jobb, ha tudod, mit tartalmaz reggeli élénkítő italod

-

A kávé ugyanúgy, mint bármi más, válthat ki allergiás reakciókat. Azt azonban még nem is sejtjük, hogy mi lehet ennek az oka. Sőt, ha most eláruljuk neked, akkor biztosan soha nem többé nem fogsz kávét inni, legalábbis olyat nem, amelyet őrölve lehet megvásárolni.

2009-ben Douglas Emlen, biológus a ganajtúró bogarakat vizsgálta. A Montanai Egyetem professzora elmesélte, hogy még tanuló éveiben egyik tanárával beutazta az egész országot. Tanára komoly koffeinfüggőségben szenvedett, emiatt sokszor kellett megállniuk és kerülő utakat tenniük, hogy olyan kávézót találjanak, ahol kávébabból készítik a forró italt.

Miért ivott a tanár csak frissen őrölt kávét? A válasz megdöbbentő: A csótányok miatt.

Emlen professzora annyi ideig érintkezett a csótányokkal, hogy allergiás lett rájuk. Anélkül nem tudott megérinteni egy csótányt sem, hogy ne lett volna allergiás reakció annak következménye. A férfi ugyanezt tapasztalta akkor is, amikor kávét fogyasztott. Nem hagyta nyugodni a dolog, ezért utánajárt a kávé készítés folyamatának. Kiderült, hogy a kávét olyan hatalmas készletekből készítik, amelyek érintkeznek a csótányokkal, kiszűrni belőle őket pedig szinte teljesen lehetetlen.

Az amerikai szabályok még azt is lehetővé teszik a kávébab esetében, hogy tíz százalékban rovarszennyezést vagy rovarokat tartalmazzon.

Ezek is érdekelhetnek