Világunk.hu
2023 november 30 csütörtök
Világunk.hu
KezdőlapEmberekTe is megébredsz hajnali 3-kor? Azt mondják, ez az "ördög órája"

Te is megébredsz hajnali 3-kor? Azt mondják, ez az „ördög órája”

-

Miért ébredünk fel hajnali 3-kor? Mi a baj? Aggódni kellene? Ennek az érdekes jelenségnek nemcsak paranormális, hanem tudományos magyarázata is van.

Miért ébredünk fel hajnali 3-kor?

Láttad a „The Conjuring / Démonok között” című horrorfilmet? A filmben 3:07-kor megálltak az órák. Ezt az ördög órájának hívják. Ez a félelmetes név a Bibliából származik. Emlékezzünk vissza, Jézus délután háromkor halt meg a kereszten, tehát a Sátán hajnali háromkor cselekszik. Továbbgondolva, a harmadik és a negyedik óra között állítólag elmosódik a határ az élők és a holtak világa között. A hiedelmek szerint ilyenkor jelenhetnek meg a szellemek és a démonok.

kep 2022 11 18 131220811

Állítólag sok „kísértetjárta” eset hajnali 3 órakor volt. Mit szólnak ehhez a szakértők?

A hit hatalmas dolog. Amikor hiszünk az „ördög órájában”, erőt adunk hozzá. Ha azt gondoljuk, hogy valami szörnyűség fog történni, akkor valószínűleg meg fog történni – állítja Ben Eno szakértő

Az ördög folyamatosan érezteti a jelenlétét velünk. Ha hajnali 3-kor megébredsz, sosem tudhatod, mi vár az ágyad végében… – mondja Tony Spera paranormális szakértő

kep 2022 11 18 132109514

A szellemóra nem mindig jelent rosszat

Az „Ördög órája” nagyon fenyegetően hangzik. Az igazság az, hogy nem minden kultúrában rossz dolog hajnali 3-kor felébredni. Például a hinduizmusban ez ideális időszak a vallási gyakorlatokhoz, a meditációhoz vagy a jógához. Másrészt az asztrológia és a numerológia szerelmesei azt feltételezik, hogy ez a megfelelő alkalom … egy kis varázslatra.

Ekkor látják a próféták a látomásaikat. Ha ilyenkor megébredsz, feltétlenül írd le, mit álmodtál. Reggel olvasd el a jegyzeteidet, és gondold át, hogy használhatnád fel a tudatalattid által kapott információkat

kep 2022 11 18 131344566

Mit mondanak a tudósok?

Számtalan hiedelem, elmélet. Kinek higgyünk? Nem meglepő módon a jelenség tudományos magyarázata tűnik a leghitelesebbnek.

kep 2022 11 18 132149589

A kutatók szerint az éjszaka közepén való ébredés összefüggésben áll az alvási ciklusokkal. Az úgynevezett REM fázisban, amely 5-30 percig tart, álmok vagy rémálmok fordulhatnak elő. Ilyenkor mozognak a szemgolyók, magas az agyi aktivitás, csökken a testhőmérséklet és rendszertelen a légzés. Ha ekkor felébredünk, nem csoda, ha félelmet és zavartságot érzünk. Összefoglalva, ha éjfél körül fekszel le, a REM-alvás pont hajnali 3 körül lesz.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!