2022 december 4 vasárnap
KezdőlapÉletmódTe is szoktál délutánonként szunyókálni? A szieszta hat pozitív hatása, ami még...

Te is szoktál délutánonként szunyókálni? A szieszta hat pozitív hatása, ami még csak eszedbe se jutott

-

1.Garantált az egész napos jó hangulat

Alvás közben szerotonin szabadul fel, amely a boldogságunkért felelős. Már egy fél órányi alvással sokat tehetünk azért, hogy az egész nap folyamán nyugodtak, elégedettek és kiegyensúlyozottak legyünk.

2. Javítja a felfogóképességünket

A délutáni alvás nagyban hozzájárul ahhoz, hogy sokkal könnyebben fogjuk fel a velünk történő dolgokat, információkat. Egy óra délutáni alvás megnöveli produktivitásunkat vagy akár munkakedvünket is.

3. Növeli éberségünket

A NASA kutatásai kimutatták, hogy egy negyven perces alvással már 100%-kal éberebbek és aktívabbak leszünk. Az alvás olyan hatást ér el, mintha elfogyasztottunk volna 200 gramm koffeint.

4. Fokozza kreativitásunkat

A délutáni pihenés hatására nő a kreativitásunk azzal, hogy éjszakai alvás lerövidülhet, így sokkal több időnk marad tevékenykedni.

5. Növeli agyi kapacitásunkat

A délutáni szieszta sokban segíthet abban, hogy amivel egész nap teletömtük az agyunkat, hamarabb elraktározódjon. Hiszen ilyenkor agyunk is megpihen, így később sokkal gyorsabban dolgozza majd fel az információkat.

6. Érzékeink felerősödnek

A napközbeni pihenéssel sokkal jobb lesz a szaglásunk, látásunk és érzékelésünk. A délutáni alvás sokkal jobban megerősíti érzékszerveinket, mint az éjszakai.

Ezek is érdekelhetnek