Világunk.hu
2023 október 1 vasárnap
Világunk.hu
KezdőlapÉrdekességekTe logikusan gondolkodsz? Ez a 7 fejtörő most megmutatja!

Te logikusan gondolkodsz? Ez a 7 fejtörő most megmutatja!

-

Biztosan te is szerettél volna sikeres és szemfüles nyomozó lenni, mint bármelyik másik gyerek. Nos, most itt a kiváló alkalom, hogy kipróbáld magad. Lássuk mennyire gondolkodsz logikusan!

A következő játékhoz a logikádra és egy kis gondolkodásra lesz szükséged. Ha mindez megvan, akkor teljesen biztos, hogy könnyedén veszed majd az akadályokat és oldod meg ezeket a feladványokat. Nem is húzzuk tovább az időt, lássunk neki!

Szarvasvadászat

A képen látható két vadász egy szarvast üldözött, de az állat a fák közé érve eltűnt. A vadászok egyelőre nem találják őt, pedig egyáltalán nincs messze. Te megtalálod az állatot?

logikusan

Melyik lány a macska gazdája?

A képen három lány van: Helen, Mária és Irén. Az egyik közülük a cica gazdája. Melyikük lehet az?

3 40

Melyikük lehet a balkezes?

Ugyan mindannyian jobb kézzel csinálják azt, amit éppen csinálnak, az egyikük azonban mégis balkezes. Melyikük lehet az?

ezgif 2 0d3e48d11058

Melyik férfi hal meg előbb?

Mindkét férfi csapdába esett. Egyikük a jéghideg Déli-Sarkon, másikuk a perzselő Mojave-sivatagban. Amennyiben senki nem siet a segítségükre, melyikük fog előbb meghalni?

ezgif 2 570755c14b97

Apa és fia

Válaszolj az alábbi kérdésekre!

Mi lehet az apuka foglalkozása?
Van több gyermek is a családban?
Melyik évben készülhetett ez a kép?

9 26

Találd meg a nyolc különbséget a két kép között!

10 31

Mozgass el úgy egy poharat, hogy megkapd az alsó sorrendet!

6 41

Íme a megoldások:

1.

1. 1

2. A középső lány a macska gazdája, mivel a macska kiszakította a harisnyáját. Ugyan a jobb oldali lánynak is ki van szakadva, de mivel neki hátul, ezért sokkal valószínűbb, hogy neki csak például egy székbe akadt bele.

3. A pincér a balkezes, mert neki csak azért van a jobb kezében a tálca, hogy az asztalhoz érve az ügyesebbik kezével, vagyis a ballal vehesse le róla a dolgokat.

4. Természetesen a Déli-Sarkon ragadt férfi a helyes válasz, mivel nincs rajta ruha, ezért csak percei lehetnek hátra, mielőtt lefagynak a végtagjai. A sivatagban ragadt férfit pedig csak a dehidratáltsága veszélyezteti.

5.

1 – A sarokban található szintetizátor és a profi DJ-pult azt jelzi, hogy az apuka valószínűleg DJ.
2 – A bölcsőből és a kanapé körül heverő plüssjátékokból arra következtethetünk, hogy legalább egy kisbaba van még a családban.
3 – Az íróasztalon ott hever egy bontatlan Fidget Spinner, így feltételezhetően a kép 2017-ben készült.

6.

2 10

7.

32896

Te mennyi feladványra válaszoltál helyesen?