2022 augusztus 15 hétfő
KezdőlapPárkapcsolatTe sokat posztolsz a párkapcsolatodról? - Tudtad, hogy ez a bizonytalanság...

Te sokat posztolsz a párkapcsolatodról? – Tudtad, hogy ez a bizonytalanság jele?

-

Manapság már egyáltalán nem szokatlan dolog online felületeken, közösségi oldalakon kinyilvánítani érzelmeinket. Saját tapasztalatból tudjuk, hogy a közösségi oldalunkon való nézelődés közben millió és egy esetben találkozunk őrülten szerelmes emberekkel, akik a világ tudtára adják, hogy éppen mennyire bele vannak esve életük párjába. A szakemberek szerint azonban ezeknek a pároknak a jelentős része csupán ezzel bújik egy álca mögé, hogy elrejtse kapcsolata már kevésbé szebb és talán boldogtalan oldalát.

Mindig van egy határ

Azzal nincs semmi gond, ha néha te is megosztod kapcsolatod egy fontos pillanatát vagy közzéteszel romantikus fotókat. Egy tanulmány szerint még egy közös profil lendíthet is a kapcsolatodon, de mint minden másban, ebben is van egy határ, amelyet már nem szabad átlépni.

A kutatóknak van azonban egy olyan feltételezése, miszerint, aki sokat posztol párkapcsolatáról, az bizonytalan partnere érzéseiben.

A kutatást 108 pár részvételével végezték és az eredmények összesítése után feltételezésük teljesen helyesnek bizonyult. A párok feladata az volt, hogy két héten keresztül mindennap kitöltsenek egy kérdőívet, amelyben a kapcsolatukhoz kötődő érzéseikről, gondolataikról és a közösségi oldalukon végzett tevékenységgel kapcsolatosan kérdezték őket. A felmérés szerint a résztvevők azokon a napokon voltak bizonytalanabbak párjukban, amikor több bejegyzést is közzé tettek kapcsolatukról.

Ezt más kutatások is megerősítik, sőt még tesznek is hozzá

Azok, akik többet posztolnak párkapcsolatukról, nemcsak bizonytalanok, hanem nagy valószínűséggel egyéb párjukkal kapcsolatos problémákkal is küzdenek. Azt hiszik, hogy az elismerő kommentek és lájkok nagy jelentőséggel bírnak kapcsolatukat illetően.

A szakemberek szerint azonban, nemcsak bizonytalanságról, hanem saját önértékelési problémák is állnak ennek hátterében. A posztokkal be szeretnék bizonyítani másoknak és saját maguknak is, hogy a kapcsolatukban minden rendben van, valamint ők maguk is rendkívül jól érzik magukat benne.

Feltétlenül gondold át, mielőtt közzé teszel valamit

Pontos határt sajnos nem lehet szabni annak, hogy mikor lépsz át egy bizonyos határt vagy mikor maradsz azon belül. Az viszont teljesen biztos, hogy érdemes jól meggondolnod, hogy mit posztolsz párkapcsolatodról, na és persze, hogy miért teszed mindezt. Egyáltalán nem mindegy ugyanis, hogy egy valóban boldog pillanatodat szeretnéd megosztani másokkal, esetleg azért posztolsz, mert arra vagy kíváncsi, hogy mit szólnak hozzá ismerőseid.

Ezek is érdekelhetnek