10 elképesztő világrekord, amit szinte lehetetlen megdönteni

- Hirdetés -

Az emberek folyamatosan próbálnak újabb elképesztő rekordokat felállítani. Egyesek már-már a lehetetlen határait feszegetik. Sokan közülük kockáztatják az életüket csak azért, hogy örökre bejegyezhessék magukat a Guinness rekordok könyvébe, mely évről évre vastagabb. Természetesen ezeket rendszerint felkapja a média is. Azonnal főcímmé válik egy ilyen kísérlet. Ebben a cikkben összegyűjtöttünk Nektek 10 elképesztő világrekordot, melyek maximálisan kitörnek a komfortzónából.

1: Sárkány kihívás
Kínában található a Tianmen hegység, amely arról híres, hogy feljutni rá meglehetősen hosszú és körülményes. Először is vezet fel egy 99 kanyarból álló autóút, továbbá a csúcsához meg kell mászni egy 999 fokból álló lépcsőt. 2018-ban a Land Rover cég úgy döntött, hogy tökéletes marketingfogás lenne felküldeniük a terepjárójukat ezen az úton, egészen a lépcső tetejéig, továbbá illene akkor mindezt rekordidő alatt megcsinálni. Az új Range Rover sportban egy 300 lóerős benzinmotor és egy 116 lóerős elektromotor működik együttesen. Hogy sikerült-e nekik leküzdeni a kanyargós pályát és a 45 fokban döntött lépcsőt? Bizony! A pilótának 22 perc és 41 másodperc kellett az elképesztő rekord felállításához.

2: Kötéltánc a legnagyobb magasságban
A kötéltánc egy egyedi formáját slacklinging-nak nevezik. Abban különbözik a megszokott kötéltánctól, hogy a huzal nincs olyan mereven kifeszítve. Van egy rugalmassága, ami talán a trambulinhoz hasonlít legjobban. Elképesztő egyensúlyérzék kell hozzá. Ahhoz, hogy mindezt valaki védőháló vagy egyéb biztonsági felszerelés nélkül használja, kötél idegek. Na, és akkor hogyan lehet ebből rekordot felállítani? Friedi Kühne extrém hegymászó 2009-ben megmutatta. Csapatával kifeszítettek egy 72 méter hosszú kötelet 400 méter magasan. A tájkép gyönyörű volt, de reméljük nem nézett le.

- Hirdetés -

3: Extrém hegymászás
Ha a hegymászás önmagában nem lenne elég izgalmas, akkor érdemes megpróbálni biztosító-kötelek nélkül. De ugyan ki lenne ennyire elvetemült? Alapjában véve sokan! Ez egy népszerű extrém sport, de vajon ki tartja ennek a rekordját?! Az fiatalembert Alex Honnold-nak hívják. 2017 június harmadikán megmászta a 2300 méter magas El Capitan-t. Ez a legnagyobb gránithegy a Földön. Mindezt mindenféle biztosítófelszerelés nélkül. Még belegondolni is félelmetes.

4: Dekázgatás a Szaharában
Aki szereti a focit az pontosan tudja, hogy mit jelent a „dekázgatás”. A labdát kell rugdosni anélkül, hogy az földet érne. John Farnworth már több rekordot is bezsebelt. Ő tartja a percenkénti legtöbb dekázás rekordját is. Úgy gondolta, hogy lehet ezt még tovább fokozni. A GoPro céggel karoltve elutaztak a Szaharába, hogy újabb rekordokat állítson fel ebben az extrém környezetben. Az első két napon a szél keresztülhúzta a számításaikat, de a harmadik napon sikerült elérnie a célját. 100 kilométert tett meg abban az elképesztő forróságban úgy, hogy a labda egyszer sem ért földet.

5: Sziklaugrás
A hawaii kultúrában ez a férfiaknak egy úgynevezett bátorságpróbája volt. Minél magasabbról kellett vízbe ugraniuk. Természetesen ebből is lehet rekordot felállítani. 2015-ben egy brazil-svájci atléta Lasso Schaller-nek sikerült is. Közel 60 méter magasságból ugrott a vízbe a Cascato del salto vízesésnél, mely Svájcban található. Az atléta 4 másodpercig zuhant 123 kilométeres sebességgel. Egy teljes stáb várta őt a vízben. A nehézségét az ugrásnak az adja, hogy a sportolónak meg kell tartani a függőleges pozícióját a zuhanás során, különben halálos sérüléseket szenvedhet. Így is kellett neki pár másodperc, hogy teljesen magához térjen az ugrás után.

- Hirdetés -

6: Méhecske-köpeny
Alapvetően az emberek nem keresik a méhek társaságát, sőt egyesek kifejezetten félnek is tőlük. Egy Ruan nevű férfi úgy döntött, hogy „beteríti” magát méhekkel. A testét 63,7 kilónyi méh borította. Ez körülbelül 637.000 rovart jelentett melyben 60 királynő volt, hogy egy helyben tartsa a kolóniát. Ruan szerint az volt a siker kulcsa, hogy nem csípték meg őt.

7: 200 méteres kosár
Egy 5 millió feliratkozóval bíró youtube csatorna csapata úgy döntött, hogy felállít egy elképesztő rekordot. 2018-ban elutaztak Afrikába a Maletsunyae vízeséshez, hogy annak a tetejéről dobáljanak kosárba. A cél az 200 méterrel alattuk volt. A próbálkozás eltartott egy darabig ugyanis a negyedik napon sikerült végül kosarat dobniuk.

8: Merülés a mélybe
Alexey Molchanov-nak különleges kapcsolata van a vízzel és a mélységgel. Egész életében arra edzett, hogy minél tovább képes legyen visszatartani a lélegzetét, miközben ellenáll az óceán félelmetes nyomásának. 2018-ban egyetlen levegővétellel 130 méteres mélységbe merült, és jött fel onnan mindenféle felszerelés nélkül. Ez azt jelenti, hogy vissza kellett tartani a lélegzetét pontosan 4 percig és lemerülni egy olyan mélységbe, ahova a fény már nem jut el.

- Hirdetés -

9: Ultramaraton? Vagy több?
Karl Meltzer elképesztő kitartásáról híres. 48 éves korában úgy döntött, hogy keresztül futja az Appalache-hegységet. Ez 45 napjába és 22 órájába telt. Soknak tűnik. Hát akkor tegyük még hozzá azt is, hogy ez az út 14 USA tagállamon át vezet és 77 kilométert futott minden áldott nap másfél hónapon keresztül. Karl 350.000 kalóriát égetett el 4.2 millió lépés alatt.

10: Lélegzet-visszatartás
Egy átlagember maximum 5 percig képes visszatartani a lélegzetét. Edzett merülők ezt kitolják 9 percig is, ami valljuk be elég sok. Egy spanyol férfi Aleix Segura gondolta megfeszegeti ezt a határt. Képes volt 24 percig és 3 másodpercig visszatartania a lélegzetét. Ehhez évek gyakorlása kellett, illetve a kísérlet előtt tiszta oxigént lélegzett, hogy felkészítse rá a testét.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben.

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!