14 híresség, akik okosabbak, mint az egyetemi professzorok

- Hirdetés -

Nézzük a TV-t és sokszor elgondolkodunk azon, hogy ezek a „celebek” vajon, hogy juthattak el idáig? Mi lehetett a trükkjük? Mi kell ahhoz, hogy valaki híres „celeb” lehessen. Van, aki a szépsége révén. Van, aki jól tud énekelni, de olyan is, aki csak belecsöppent a hírességek és a média világába. Persze nem feltétlenül irigykedünk rájuk, csak azért érdekes lehet egy hétköznapi ember számára a „trükk” a hírnév felé. Sokan előítéletesek vagyunk a hírességekkel szemben. Gondolhatjuk azt, hogy nem érdemlik meg azt az életszínvonalat, amit a hírnév hozott a számukra, de ne legyünk előítéletesek. Bizony vannak olyan színészek, énekesek, akik okosabbak, mint hinnénk.

Mutatunk ebből pár példát.

Shakira:

- Hirdetés -

Shakira 4 évesen már verset írt. Ekkoriban Einstein még beszélni sem tudott. Első albumát 13 évesen írta. Az énekesnőnek 140-es IQ-ja van. A hölgy jelenleg 5 nyelven beszél folyékonyan, ami nem kis intelligenciára vall.

Cindy Crawford

Jeles tanuló, jeles érettségivel. Vegyészmérnöki ösztöndíjat is kapott, viszont a szépségét előbb észrevették, mint a kivételes intelligenciáját. Szóval az egyik leghíresebb szupermodell lett belőle. Így jártunk jobban? Vagy egy vegyészmérnökre nagyobb szükségünk lett volna?

- Hirdetés -

Matt Damon

Állítólag az IQ-ja eléri a 160-at is. A Harvard egyetemre járt, mikor megírta a Good Will Hunting című forgatókönyvet. Diploma helyett egy Oscar díj került a vitrinbe, ugyanis Ben Affleck-kel elnyerték a legeredetibb forgatókönyv díját az említett filmért.

Natalie Portman

- Hirdetés -

Pszichológiai szakon diplomázott a Harvard Egyetemen. Közreműködött egy, a frontális lebeny tulajdonságait vizsgáló tudományos cikkben is. 140-re becsülik az IQ-ját és 5 nyelven beszél, köztük héberül is.

Chris Martin

Ókori világtudmány szakon végzett a londoni University College-on. Kitűnőre vizsgázott görögből és latinból. A főiskolán ismerkedett meg a Coldplay leendő tagjaival. Mindnyájuknak magas intelligenciája van és a hasonló tanulmányok révén jól össze tudtak hangolódni.

Quentin Tarantino

Korunk egyik leghíresebb rendezője. 14 évesen már forgatókönyvet írt. Soha nem járt egyetemre. 160-as IQ-ja diploma nélkül is két Oscarhoz segítette hozzá, és valljuk be számíthatunk még többre is.

Jodie Foster

Tv-s szerepet már három éves korában kapott és 12 volt, amikor Robert de Niro-val a Taxisofőr című filmben játszhatott. 18 évesen gondolta pihenés képen kiváló eredményekkel lediplomáz a Yale-en. Hollywood megvárta.

Eva Longoria

Kishúgának különleges igényei voltak ezért már fiatalon szerette volna anyagilag támogatni. Nagyon keményen tanult. Dolgozott a Wendy’s-nél, ami egy rendkívül népszerű amerikai étteremlánc. Dolgozott fejvadászként is az egyetemi tanulmányai alatt. Végül ő is a celebek között kötött ki.

David Duchonvny

Mulder az X-aktákból. A való életben is hasonlóan értelmes. Yalen PhD fokozatot szerzett angol irodalomból. Mindent hátrahagyott, csak hogy színész lehessen. Ez lett a szenvedélye.

Geena Davis

Az alkalmi turista című filmért Oscar díjat nyert. Zongorázik, fuvolázik és 140-es IQ-ja van. Több nyelven beszél, köztük svédül is. Tagja egy Mensa nevű VIP klubnak, ahová a lakosság csak 2%-a tartozik. 135-nél magasabb IQ kell a tagsághoz.

Sharon Stone

5 évesen már második osztályos volt. 15 évesen ösztöndíjas egyetemista lett belőle. 154-es IQ-ja van. Ekkora IQ-val a világ csupán 0,1%-a rendelkezik.

Steve Martin

Filozófiát tanult de érezte, hogy ez nem az ő területe. Hiába zseni, és tagja a Mensa Szerezetnek, ő inkább a humor felé nyitott és híres vígjáték-karakter vált belőle.

Rashida Jones

Még osztálytársai is elismerték a tehetségét. A „legesélyesebb a sikerre” címet szavazták meg neki. A Harvard Egyetemre járt és 21 évesen diplomázott. Vallást és filozófiát tanult.

Rowan Atkinson

Mr. Bean-t senkinek sem kell bemutatni. Bugyuta és ostoba karakterét milliók imádják szerte a világon. Ezzel szemben 178-as IQ-val büszkélkedhet. Mérnöknek tanult a Newcastle Egyetemenet. Oxfordon PhD fokozatot is szerzett. A színészet változtatta meg az életét.

Albert Einstein

Tudtátok róla, hogy igazából nem a fizika, hanem a zene szeretete inspirálta a munkában? Becslések szerint 160 körüli volt az IQ-ja. Messze nem a legokosabb ember a listánkon, mégis sokat köszönhetünk neki.

Ti mit gondoltok?

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!