16 életmentő tipp arra, ha követnének téged

- Hirdetés -

Egy újabb hosszú munkanap. Alig vártuk, hogy vége legyen. Kimegyünk szépen a parkolóba és beülünk a kocsiba. Elindulunk hazafelé a megszokott útvonalon, ám valami furcsára leszünk figyelmesek.
„Jól látom, hogy valaki követ engem?”….

Lelassítunk, hátha elhalad mellettünk… semmi. Akkor felgyorsítunk, aminek hatására ő is gyorsít. Na jó, ez nem játék!

Mit tegyünk, ha úgy látjuk, hogy követnek bennünket?

- Hirdetés -

1: A legfontosabb dolog, hogy bizonyosodjunk meg arról, hogy tényleg követnek minket. Ha egy városban vagyunk, akkor csináljunk három egymást követő jobb kanyart. Mintha csak céltalanul bolyonganánk a városban. Ha autópályán vagyunk, akkor célozzuk ki a legközelebbi lehajtót. Jelezzünk jobbra, mintha le akarnánk hajtani a pályáról, majd az utolsó pillanatban, mintha meggondolnánk magunkat maradjunk a pályán. Közben természetesen figyelve a mögöttünk haladó viselkedését. Ha ugyanezt csinálja ő is, akkor vélhetőleg követ minket.

2: Klisésen hangzik, de a pánik semmi jóra nem vezet. Próbáljuk megnyugtatni magunkat. Stresszesen, pániktól túlfűtve vezetni még sosem volt kifizetődő. Csak higgadtan tudunk logikusan, épeszűen gondolkodni.

3: Szépen haladjunk és figyeljünk arra, hogy hol járunk. Ha ismeretlen helyszínen, akkor próbáljunk kiszúrni egy kávézót, rendőrállomást vagy benzinkutat.

- Hirdetés -

4: Eszedbe se jusson hazamenni! Menj inkább egy barátodhoz, vagy rokonodhoz. Nagy az esélye, hogy a követőnknek nincs információja a lakhelyünkről. Ez maradjon is így!

5: Ne hagyd, hogy sarokba szorítsanak. Kerüld a zsákutcákat, parkolókat. Maradj az általad ismert útvonalon, így váratlan meglepetés nem érhet.

6: Ha meg kell állni egy közlekedési lámpánál, mindig hagyj helyet közted és az előtted álló autó között. Gondolj erre, mint egy menekülési „résre”.

- Hirdetés -

7: Ajtók legyenek zárva, ablakok felhúzva. Másodpercek alatt bejuthat valaki az autódba, ha meg kell állnod valahol. Ne feledd, hogy nem azért követnek, hogy az autódban nézegessenek. Nyilván szeretnék, ha kijönnél onnan. Ne tedd! Használd, mint egy bástyát. Se ők be, se te ki!

8: Ha lehet, haladj forgalmas utakon. Egyrészt könnyebben lerázhatod egy lámpánál, valamint a legtöbb bűnözőt elijeszti a nyüzsgés és a forgalom.

9: Csinálj úgy, mintha nem vetted volna észre. Ne nézegesd a tükörben, ne nézz hátra. Ha rájön, hogy lefülelted, akkor lemaradhat és nagyobb távolságot tart majd köztetek. Így nehezebb leírni őt a rendőrségnek.

10: Próbálj megjegyezni mindent, amit csak lehet. Márka, típus, szín, rendszám. Ezek létfontosságú információk, de próbáld mindezt észrevétlenül megfigyelni.

11: Ha megbizonyosodtál arról, hogy tényleg követnek…Hívd a rendőrséget. Ha utazik veled valaki, akkor hívja ő. Ha egyedül vagy, akkor kihangosítóval beszélj. Egyrészt nem mobilozunk autóvezetés közben, másrészről pedig így nem keltjük fel a gyanúját a követőnknek, hogy észrevetted.

12: Minden létező információt mondj el a telefonban, amit sikerült megfigyelned. Fontos tudnod, hogy merre vagy, hogy segíthessenek. Szépen lassan haladj, hogy megtaláljanak.

Mi van akkor, ha megtámad?!

14: Ha megpróbál meggátolni abban, hogy biztonságos helyre menj, akkor próbálj kis távolságot tartani köztetek. Gyorsíts fel hirtelen, majd lépj a fékre. Igen! Beléd fog jönni, de az ő kocsiját jobban megsérted ezzel, mint a sajátod. A sokkot kihasználva próbálj meglépni. Ne próbálkozz ezzel, ha túl nagy a távolság. Az már neked is nagyon fájna.

15: Próbálj forgalmas útra menni. Ha itt is leszorítással próbálkozna, nagy eséllyel fog mások autójába is belemenni. Nem biztos, hogy megéri neki a kockázatot. Nem mellesleg ezzel mások figyelmét is felkelti.

Ha leráztad!

16: Nem szabad egyből hazarohanni. Körözz egy kicsit a lakhelyed környékén. Mindezt csak azért, hogy megbizonyosodj róla! Nem szabad megtudnia, hogy hol laksz!

Mit gondoltok? Hasznos információk voltak?!

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!