A tudósok úgy vélik pár éven belül elkészülhet a halhatatlanság széruma? Neked kellene?

- Hirdetés -

Képzeljük el, hogy minden ember örökké élne. Gondoljunk csak bele, hogy mivé válhatnánk. Gondoljunk az elhunyt szeretteinkre, akikkel bármennyi időt eltölthetnénk. Mesterségek százait sajátíthatnánk el, miközben beutazhatnánk az egész világot. Ha a világon mindenki halhatatlan lenne talán jóvá tehetnénk a bűneinket. Nem mellesleg az államok milliárdokat spórolhatnának meg az egészségügy feleslegessé válásán.

Vajon elérhető mindez? Hogy változtatná meg a kapcsolatainkat másokkal? Megunhatnánk az öröklétet?

Rengeteg kérdőjel ugye? Boncolgassuk kicsit ezt a témát!

- Hirdetés -

Az első és legfontosabb kérdés, hogy mégis hogy tudnánk elképzelni mindezt? Leugrunk egy épület tetejéről, és továbbsétálunk, mintha mi sem történt volna? Megállunk az öregedésben, mint az Alkonyat című film sztárjai? Eleve a Földünk, hogy lenne képes eltartani ennyi élő embert?

A szilícium völgyben végeznek erre vonatkozó kísérleteket különböző biotechnológiával foglalkozó cégek. Ezeket a cégeket milliárdosok pénzelik szerte a világból. Nyilvánvalóan szeretnének örökké élni.

A kísérlet lényege egy olyan formula kifejlesztése, mely lelassítja, esetenként meggátolja a sejtek öregedését. Egyes kísérletek egyébként kifejezetten biztatóak. Genetikai módosításokkal és a kalóriabevitel csökkentésével már képesek voltak kitolni az életkorát a legyeknek, ízeltlábúaknak és egereknek.

- Hirdetés -

Miért ne működhetne akkor embereknél is? Az igazság az, hogy nem ez a legfontosabb kérdés. Sokkal inkább az, hogy készen állunk-e arra, hogy tovább éljünk.

Jelenleg 7,5 milliárd ember él a földön. Mi lenne velünk, ha senki nem halna meg? Nézzünk pár egyszerű példát rá….

Házasság: „Míg a halál el nem választ…” Na most akkor az mennyi is? Ezer év? Vélhetőleg a házasságra már teljesen más szemszögből néznénk. Száz vagy ezer év az rengeteg. Pláne mostanában, amikor még 2-5 évet is alig bírnak egymás mellett az emberek.

- Hirdetés -

Nyugdíj: Nyilván tovább dolgoznánk, de akkor hogyan gyűjtsünk öreg korunkra, ha sosem öregszünk meg?

Munkahelyek: A munkaadók örülhetnének, mivel az alkalmazottjaik évről-évre tapasztaltabbak lennének. A gazdaságunk szárnyalna, ha olyan emberek dolgoznának benne, akiknek akár 100 év munkatapasztalatuk is lehet az adott területen. Ellenben mi van a pályakezdőkkel? Hogy tudnának a fiatalok munkát vállalni, ha egyszerűen nincs, akinek a helyére mehetnének?

Politika: Abban megegyezhetünk, hogy minden hatalmon lévő kormánynak vannak jobb és rosszabb intézkedései. De gondoljunk csak bele, hogy mi lenne akkor, ha egyes diktátorok, vezetők örökké hatalmon maradnának? Vezetők, eszmék bukása kellett a rabszolgaság eltörléséhez, forradalmakhoz, mozgalmakhoz, melyek közül sokra szükség volt. Ha egyes 18. századi vezetők a mai napig hatalmon lennének, talán most is probléma lenne a faji szegregáció.

Miért diétázunk? Miért sportolunk? Azért, hogy azt a kevés időt, ami adatott nekünk sokkal jobb színben éljük meg. Nem? Ennyi erővel megkérdőjelezhetnénk azt is, hogy van értelme tanulnunk? Azért tanulunk, hogy jobb munkahelyünk legyen és az ottani fizetésből jobb életünk. Vélhetőleg egy örökké élő társadalom tele lenne motiválatlan emberrel.

Az újonnan érkező generációkat így kizárt, hogy képes lenne eltartani a Földünk. Így is már a határait feszegetjük. Bár meglehet, hogy az addigra szuper-tapasztalt géniuszok kitalálnák a megmentésünk kulcsát, hogy esetleg elutazhassunk egy másik bolygóra, melyet benépesíthetnénk.

A halál és az elmúlás jelen van mióta világ a világ. Mindnyájan éreztük már milyen érzés, ha elveszítünk valakit, aki fontos a számunkra. De vajon van hozzá jogunk, hogy megkérdőjelezzük a természet rendjét?

Megemlítettünk most pár dolgot, de ezeken kívül még rengeteg ellenérvet lehetne felhozni arra, hogy miért is lenne rossz dolog az öröklét. Ti mit gondoltok erről?

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!