Ez történik az emberiséggel 2220-ban. Ilyen lesz az élet 200 év múlva

- Hirdetés -

Bizonyára mindenki eljátszott már a gondolattal, hogy milyen lesz majd az élet száz vagy kétszáz év múlva. Ha minden jól megy, akkor mi már nem fogjuk megélni, ellenben az unokáink igen. Érdemes tudni, hogy mire kell őket felkészítenünk. Nem mindenki vágyik egyébként arra, ami ránk vár. Sokan vannak, akik kifejezetten szerették a régebbi korok egyszerűségét. Azt a kort, amikor a technológia még nem szárnyalt ennyire. Manapság már mindent az irányít. A gyerekek mobiltelefonnal a kezükben születnek majd egész nap a szobákban kuksolnak az Xbox előtt. Jól van ez így? Ez a jövő? Jobb lesz ez vagy rosszabb? Na persze ez egyéni megítélés kérdése. Nézzünk pár dolgot, amik az emberiségre várnak a jövőben.

1: Életszínvonal emelkedése: Jelenleg hatalmas életszínvonalbeli különbségek vannak egyes nemzetek között. Gondoljunk arra a gigantikus társadalmi szakadékra Afrika és mondjuk Svájc között. Egyes országokban a határ a csillagos ég, míg máshol éhen halnak a gyerekek. Jól van ez így? Nincs. Tudósok szerint az elkövetkező évszázadban meglehet ennek a reformja. Van elég étel mindnyájunk számára. Egyes országokban gigantikus pazarlások mennek, míg máshol a nélkülözés. Elemzők szerint ez az elkövetkező évszázadban normalizálódhat. Ha nem is szűnik meg az éhezés, egyes nélkülöző országokban jelentős színvonal-emelkedés várható.

2: Élelmiszer előállítás: Sajnos a megnövekedett kereslet miatt egyre népszerűbb a mesterséges termesztés. Egyes ételeket, növényeket laboratóriumi módszerekkel fognak előállítani. Egyébként már most is sok országban így van. Gondoljunk csak Japánra, ahol Pepsi-ből is a sós-görögdinnyés a favorit. Vajon mekkora gyümölcstartalma lehet? 🙂

- Hirdetés -

Hogy ez jó lesz nekünk? Nem lesz más. Manapság is rendkívül népszerű a „bio” élelmiszer, de sajnos ezek ára rohamosan emelkedni fog. Már most is komoly különbség van a „bio” és a multi-termelőktől származó élelmiszerek ára között.

3: Megnövekedett élettartam: Az egészségügyi ellátás rohamosan fejlődik. Legalábbis technológiai szemszögből. Nyilván most nem arra gondolunk, hogy egyes országokban az egészségügy helyzete kritikán aluli. Az emberek nem akarnak meghalni. Minél tovább szeretnének élni. Már vannak biztató eredményű kísérletek, melyek a sejtek öregedését gátolják. Korlátlan mennyiségű pénzzel az ember a betegségek nagy részéből kikúrálhatja magát. De kinek van erre pénze? Rágcsálóknak és rovaroknak sikerült lényegesen kitolni az élettartamát. Hosszabb élet, nagyobb tapasztalat, jobb szakemberek egy elöregedett társadalomban.

4: Valuták megszűnése: A globalizáció hatására a pénznemek nagy része megszűnhet. Kit tudja a Forintot is mikor váltja majd le az Euro?! De hogy pontosan mivel is fogunk fizetni kétszáz év múlva? Azt egyelőre nehéz meghatározni.

- Hirdetés -

5: Az utazási sebesség: Most felülünk a repülőre és pár órán belül odaérünk bárhová. A jövő emberének ez már nyilván lassú lesz. Az űrutazáshoz hasonló rakéták mintájára készülhetnek el a jövő repülőgépei. Ezzel egy órán belül képesek lennénk eljutni bárhová a Földön. Kivéve, ha addigra el nem készül a teleportáló gép. Nem mellesleg az is „biztató” úton halad. A kínaiak már 1200 kilométeres távolságra is képesek voltak átjátszani egy foton állapotát. Jó, ez még azért messze van attól, hogy másodpercek alatt ide-oda ugráljunk a térben, mint a filmekben, de a tudósok dolgoznak a megoldáson.

6: Robotika fejlődése: Manapság már a mobiltelefonunk gondolkodik helyettünk is. Félelmetes belegondolni, hogy szelfizgetünk, chatelünk, tinderezünk olyan eszközökkel, melyek 10 évvel ezelőtt elképzelhetetlen szuperszámítógépnek számítottak volna. Hova tart mindez? Természetesen ez az alapja a robotika fejlődésének, illetve a tökéletes mesterséges intelligencia elérésének. Az ember lusta és szinte már mindent a robotokra bízna. Azért van pár film, aminek hatására úgy vagyunk ezzel, hogy „köszi, de majd inkább én viszem ki a szemetet…”.

7: Hibernálás: A halak képesek átvészelni egy telet a jégbe fagyva. Az embernél ez kicsit körülményesebb. De nem is ezen lenne a hangsúly, hanem azon, hogy a testünk egy konzerváló tartályban lenne és csak az elménk működne. Láttunk már hasonlót ugye? A Mátrix című filmben. Egyébként nem is butaság. Testünk tökéletesen védve, elzárva valahol mindenféle külső behatástól, miközben az elménk szabadon járna. Akár egy virtuális valóságban, akár egy robot testével. Egyáltalán nem elképzelhetetlen. A tudósok már rég megoldották, hogy szimplán a gondolatainkkal irányítsunk dolgokat. Gondoljunk csak a speciális művégtagokra.

- Hirdetés -

8: Kolonizálás: Elon Musk? SpaceX? Dereng valami? Tervei szerint 2025 környékére már a Marson fogunk sétálgatni. A projekt él, működik. A Mars pedig csak a kezdet. Beszélnek már az Jupiter holdjáról az Európáról is. Nyilván még rengeteget kell hozzá fejlődnünk, de a mai kor tudósai fejlesztik ki rá a módszert, hogy a 200 évvel későbbi ember majd a Marson is élhessen.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben.

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!