Kapcsold ki ezt a funkciót a telefonodon és az akksi kétszer tovább bírja! Csak pár kattintás!

Megosztás

- Hirdetés -

Android telefonja úgy van programozva, hogy olyan folyamatokat futtasson a háttérben, amelyekről Ön nem is tud. Tudta, hogy folyamatosan nyomtatókat keres a környéken? Pontosan! És ez csak a jéghegy csúcsa! Elmondjuk, mit kell kikapcsolni a telefonon, hogy tovább tartsa az akkumulátort.

akksi Kapcsold ki ezt a funkciót a telefonodon és az akksi kétszer tovább bírja! Csak pár kattintás!

A telefonja sok mindent megtesz anélkül, hogy engedélyt kérne. A gyári beállítások úgy vannak beprogramozva, hogy a készülék automatikusan elvégezzen számos olyan feladatot, amelyekre nincs feltétlenül szüksége (pl. nyomtatókeresés vagy Bluetooth-on keresztüli megosztás). Néhányat ezek közül talán soha nem is fogunk használni.

kep 2023 11 05 132852968 Kapcsold ki ezt a funkciót a telefonodon és az akksi kétszer tovább bírja! Csak pár kattintás!

Mások (például folyamatosan felbukkanó értesítések az alkalmazásoktól) akár nagyon irritálónak is bizonyulhatnak. Egy dolog közös bennük:  merítik az akkumulátort, ami miatt a telefon gyorsabban „lemerül”. 

- Hirdetés -

Hogyan lehet megszabadulni a bosszantó értesítésektől?

Ha nem módosította a gyári beállításokat , értesítést kap a telefonon lévő összes alkalmazástól. Minél több alkalmazás, annál több előugró ablak. Lehetséges, hogy ezek egy része nem szükséges az Ön számára, és csak idegesít. A nem kívánt értesítések eltávolításához lépjen a beállításokhoz, és írja be az „értesítések” kifejezést a keresőbe.

kep 2023 11 05 132902468 Kapcsold ki ezt a funkciót a telefonodon és az akksi kétszer tovább bírja! Csak pár kattintás!

Az opció kiválasztása után megjelenik az alkalmazások listája. Mindegyik mellett található egy csúszka, amellyel engedélyezheti vagy letilthatja az előugró üzeneteket. Csak azoknál az alkalmazásoknál hagyja bejelölve ezt a lehetőséget, amelyekről értesítéseket szeretne kapni. Ennek köszönhetően a telefon nem pazarolja az akkumulátort az összes alkalmazás folyamatos ellenőrzésével.

kep 2023 11 05 132927101 Kapcsold ki ezt a funkciót a telefonodon és az akksi kétszer tovább bírja! Csak pár kattintás!

Mit lehet még kikapcsolni a telefonon, hogy tovább bírja az akkumulátort?

Annak érdekében, hogy telefonja akkumulátora még tovább üzemeljen, kikapcsolhat más lehetőségeket is , amelyeket valószínűleg nem használ. Az egyik a nyomtatók keresése. Nem vicc, a telefon folyamatosan keresi a közelben lévő eszközöket, amelyekre nyomtathat valamit. Ha gyakran nyomtat fájlokat a telefonjáról, kényelmesebb lehet bekapcsolva hagyni ezt a lehetőséget. Ha azonban alkalmanként használja , vagy egyáltalán nem használja, könnyen kikapcsolhatja, és így tehermentesítheti az akkumulátort.

- Hirdetés -
kep 2023 11 05 132914539 Kapcsold ki ezt a funkciót a telefonodon és az akksi kétszer tovább bírja! Csak pár kattintás!

Nyissa meg a beállításokat, és írja be a „nyomtatás” szót a keresőbe . Válassza a „nyomtatás” vagy a „nyomtató”, majd az „alapértelmezett nyomtatási szolgáltatás” lehetőséget. Megjelenik egy képernyő a szolgáltatás letiltásának lehetőségével. Kattintson a gombra a nyomtatókeresés leállításához . Kész! Újabb lépést tett, hogy a telefon akkumulátora egy kicsit lassabban merüljön le.

kep 2023 11 05 132939948 Kapcsold ki ezt a funkciót a telefonodon és az akksi kétszer tovább bírja! Csak pár kattintás!

Hogyan lehet kikapcsolni a bluetooth megosztást?

A Bluetooth-on keresztüli megosztás egy másik dolog, amelyet ki lehet kapcsolni a telefonon, hogy tovább bírja az akkumulátor. Valószínűleg nem használja ezt a lehetőséget, vagy viszonylag ritkán teszi., így nincs szükség arra, hogy a telefon folyamatosan pásztázza a környezetet más eszközök után. A Google bluetooth megosztásának letiltásához két dolgot kell tennie:

kep 2023 11 05 132957264 Kapcsold ki ezt a funkciót a telefonodon és az akksi kétszer tovább bírja! Csak pár kattintás!

Nyissa meg a Beállításokat, és keresse meg a „Google” lapot (általában a lista alján található). Válassza ki, majd lépjen a „Közeli megosztás” lehetőségre. Ellenőrizze az összes ott található elemet . Mindegyik Bluetooth-on keresztüli megosztással jár, így nem kell aggódnia a hasznos funkciók letiltása miatt.

- Hirdetés -

Válassza újra a „Google” lapot a Beállításokban, majd kattintson az „Eszközök” elemre. Ha a következő képernyőre ért, kapcsolja ki az „Értesítések megjelenítése” opciót. Ha kihagyja ezt a lépést, telefonja továbbra is keresni fogja a környéket, keresve más eszközöket, amelyekhez Bluetooth-on keresztül csatlakozhat.

- Hirdetés -

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!