Komoly korlátozások lesznek a Facebooknál és az Instán. Rengeteg magyar fiókot törölhetnek!

Megosztás

- Hirdetés -

Ez sokakat érinteni fog…

Manapság már a kisebb gyerekeknek is van közösségi oldala. Facebookon 13 év a regisztrációs korhatár egyes országban. Néhol még kérnek igazolványt vagy szülői engedélyt regisztráció előtt. Jó ez vajon?

kep 2023 04 20 170648679 Komoly korlátozások lesznek a Facebooknál és az Instán. Rengeteg magyar fiókot törölhetnek!

Az USA-ban és a világ többi részén is egyre szigorúbb szabályokat vezetnek be annak érdekében, hogy a gyerekeket megvédjék az internettől.

- Hirdetés -

Sokak szerint szigorúbb korhatár és tartalomszűrés kellene a közösségi oldalakon. Ezen oldalak miatt egyre több kiskorú válik zaklatás áldozatává, ami mentális gondokhoz vezethet. Némely esetben tragédiába is torkollhat.

Erre konkrét szabályozás nincs. Az Egyesült Államok két államában is (Arkansas és Utah) előírják a cégeknek, hogy ellenőrizniük kell az életkört, mielőtt regisztrációt engednek egy platformra.

kep 2023 04 20 170710429 Komoly korlátozások lesznek a Facebooknál és az Instán. Rengeteg magyar fiókot törölhetnek!

Ez jól hangzik elsőre, hisz a szülőkben a biztonságérzet látszatát kelti. Sajnos ezek a rendszerek könnyen kijátszhatók és sok esetben csak olaj lehet a tázre.

- Hirdetés -

Ha azt követelik az emberektől, hogy a közösségi médiához való csatlakozáshoz a kormány jóváhagyását kell kérniük, akkor az életkortól függetlenül mindenkit károsan fog ez a lépés érinteni

kep 2023 04 20 170727539 Komoly korlátozások lesznek a Facebooknál és az Instán. Rengeteg magyar fiókot törölhetnek!

Régóta téma a közösségi média hatása a gyerekek magánéletére, miközben az is aggályokat vet fel, ahogyan ezt a politikusok megpróbálják kezelni, például a fentiek szerint. Ezzel viszont könnyen beleeshetünk abba a hibába, hogy a GDPR szabályokat figyelmen kívül hagyjuk, és például igazolvány feltöltésére kötelezzük az egyes felhasználókat. Ami már kérdéses az adatvédelmi szabályokat nézve.

kep 2023 04 20 170744346 Komoly korlátozások lesznek a Facebooknál és az Instán. Rengeteg magyar fiókot törölhetnek!

Az online térről való kommunikációnak nem csak azt kéne jelentenie, hogy „ne nézz netes pornót”, „kerüld a rossz oldalakat” vagy „ne zaklass másokat”. Azt is meg kell érteniük, hogy ezek az algoritmusok hogyan működnek, és bizonyos esetekre hogyan kell reagálniuk. Ilyen az, hogy ha kirekesztettnek, vagy bizonytalannak érzik magukat az online világban, akkor hogyan boldoguljanak. Ezekben a dolgokban kell segíteniük a szülőknek és az oktatásnak egyaránt – állítják a szakértők.

- Hirdetés -

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Via

- Hirdetés -

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!