Mi történik az agyadban, mikor először találkozol egy idegen emberrel?

- Hirdetés -

Az első találkozás nagyon különös. Rengeteg hatás ér minket. Ezeket az agyunk dolgozza fel, mely információk alapján képes eldönteni azt, hogy egy emberben érdemes-e megbízni vagy sem. Ez általában, kevesebb, mint egy másodperc alatt történik meg. Ez az első benyomás, amit később nagyon nehéz megváltoztatni.

Mutatunk nektek pár dolgot azzal kapcsolatban, hogy mi zajlik le az első másodpercekben az agyunkban. Jegyezd meg ezeket az információkat és mindig tartsd szem előtt, mikor egy ismeretlen emberrel találkozol, mert ez segíthet abban, hogy megkíméld magad a csalódástól.

Megbízható vagy?

- Hirdetés -

Az agyunknak elegendő 0,1 másodperc, hogy megállapítsa, érdemes-e valakiben bízni, vagy sem. A Princeton Egyetem tudósai rájöttek néhány érdekes dologra, de, hogy ez bizonyosságot nyerjen szokatlan kísérletet végeztek. Az első csoportnak csak 1 másodpercük volt arra, hogy megnézzék az idegen emberek fotóit, míg a másik csoportnak korlátlan idejük volt, hogy tanulmányozhassák őket.

A következtetés egyszerű: az agy képes eldönteni egy tized másodperc alatt, hogy lehet e bízni az emberben vagy sem, anélkül, hogy beszélnénk vele.

- Hirdetés -

Mennyire lehet hozzád közel kerülni?!

Sajnos nincsenek túl jó híreink a tetoválás szerelmeseinek. A texasi egyetem posztgraduális pszichológusa, Lisa Oakes arra a következtetésre jutott, hogy a tetoválással rendelkező nőket megközelíthetőbbnek és gyakori partnernek tartják. Azonban a tetovált férfiakat már másképp érzékelik.

Pedig a dolog teljesen másképp lehet…

- Hirdetés -

Íme a kutatási eredményeket kommentáló Kayla Hylton: „Véleményem szerint a tetoválás nagyon nagy elkötelezettség. Ha képesek vagyunk elkötelezni magunkat arra, hogy valamit egész hátralévő életünkben viseljünk, akkor nem látok problémát abban, hogy valaki más felé is hasonlóan elköteleződjünk.”

Mennyire vagy jó vezető?

A kopasz férfiak örülhetnek, hiszen olyan erős akaratú személyiségként látják őket, akik vezető képességekkel rendelkeznek, és képesek kezelni az embereket és környezetüket. A Pennsylvani Egyetem kutatói ezt egy kísérlet során állapították meg, ahol kopasz és hajjal rendelkező emberek fotóit mutatták meg egy önkéntes csoportnak. A résztvevők közül sokan a kopasz emberekre mondták inkább, hogy vezető beosztásban dolgoznak.

Mennyire vagy sikeres?

Ha sikeres ember benyomását akarod kelteni, viselj olyan öltözetet, ami tökéletesen illeszkedik a testedhez. A legjobb megoldás a személyre szabott öltöny. A környezetedben élő emberek észrevesznek olyan részleteket, mint a megfelelő és pontos szabású valamint kényelmes megjelenésű öltözet.

Meglepő módon a nőket, akik rövid szoknyákat és mély kivágású blúzokat hordanak, alacsonyabb státuszba sorolták, mint azokat a hölgyeket, akik követik a dress-kódot, és konzervatívabb ruhát viselnek.

Magabiztos vagy? Mit jelent a kézfogás?

A kézfogás segít abban, hogy az emberek megfelelő következtetéseket vonjanak le rólad. A pszichológusok szerint a jó kézfogás nagyon erős, nem túl hosszú vagy gyors, miközben az „ellenfeled” szemébe nézel.

Erős, markoló kézfogás az agresszió jele, az uralom iránti vágy, és arra utal, hogy egy versenytárs vagy. A túl gyenge kézfogás pedig azt jelzi, hogy nem érdekel a kommunikáció, valamint gyenge jellemmel rendelkezel.

Lelkiismeretes vagy?

A cipő ápoltsága és állapota hatással lehet mind a karrierre, mind a személyiségre. Sydney Raw egy modell ügynökség igazgatója, Faith Agugu azt mondja: „Ha találkozom valakivel és látom, hogy piszkos és ápolatlan a cipője, akkor tudom, hogy nem fog működni a munka.” Ha egy ember nem tiszteli és gondozza a saját cipőjét, miért működne velem együtt? Megfigyelem a lehetséges üzleti partnerek cipőit a találkozókon, mert ez segít eldönteni, hogy folytassák-e velük az üzleti tevékenységeket, vagy sem. ”

A cipők sokat tudnak mondani korunkról, társadalmi helyzetünkről, jövedelmi helyzetünkről, sőt az érzelmi stabilitásunkról is.

Mennyire vagy vállalkozó szellemű?

Az emberek figyelik azt is, ahogy mozogsz. A Durham Egyetem kutatói kísérletet végeztek, ahol a diákok olyan videókat néztek, amin csak az egyén által megtett út volt az egyetlen dolog, amit látni lehetett, és megkérték őket, hogy azonosítsák be milyen személyes vonások jellemzik az illetőt.

Azok a személyek, akik lassabb és nehezebb sétálással rendelkeztek és folyamatosan lefelé tekintgettek, óvatosnak és félénknek tartották őket. Azok, akiknek döcögős, szaggatott járásuk volt, ideges személyiségűnek tartották. Ha valaki pedig le akarta nyűgözni a többi embert, egyenes háttal, széles vállakkal és magabiztosan járt.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!