„Nem tudom miért lőttek az oroszok” – A 9 éves kislány elvesztette a karját

- Hirdetés -

A 9 éves lány elvesztette a karját, miután az oroszok tüzet nyitottak a menekülő emberekre Hostomelban. A lánynak egyébként nagy szerencséje volt – a mostohaapját a helyszínen megölték. „Nem tudom, miért lőttek le az oroszok” – mondja Sasha.

Tüzet nyitottak a menekülő emberekre

Sasha még csak 9 éves. A Kijev melletti Hostomelban élt szüleivel és nővérével. Az oroszok rémálommá változtatták ennek a családnak az életét.

Amikor az orosz hadsereg támadásba lendült, a család kénytelen volt elhagyni otthonát. Ekkor a katonák tüzet nyitottak a menekülő emberekre. Sasha mostohaapja a helyszínen meghalt. A lányt vállon ütötték. Az intenzív ágyúzás folytatódott, így Sashát nem tudták azonnal kórházba szállítani. A lány két napot töltött egy menhelyen édesanyjával és nővérével. A sebét bekötözték, de csak két nap múlva szállították kórházba.

- Hirdetés -

A 9 éves lány elvesztette a karját

6217ef2ad0009b0019049f04 "Nem tudom miért lőttek az oroszok" - A 9 éves kislány elvesztette a karját

A kórházban kiderült, hogy a menhelyen eltöltött két nap alatt a sebe üszkösödni kezdett. Amputálni kellett a karját.

A lányt gondozó nővér elmesélte, hogy Sasha nagyon bátor volt.

„Az első dolog, amit Sasha mondott nekem, az volt: „Legyél őszinte, van bal kezem vagy nincs?” – Nem tudtam, mit mondjak. Nem tudtam, hogy mondjak-e valamit, hazudjak, vagy az igazat mondjam neki (…) Olyan erős. Nem sírt. Megköszönte, hogy megmentettük az életét és gondoskodtunk róla.”

kep 2022 03 17 142846 "Nem tudom miért lőttek az oroszok" - A 9 éves kislány elvesztette a karját

Azt mondják, hogy a gyerekek nagyon gyorsan felnőnek a háború alatt. De egy ártatlan gyereknek nehéz megértenie, hogy valaki ok nélkül megtámadja és megöli a családját.

„Nem tudom, miért lőttek le az oroszok. Remélem baleset volt és nem akartak bántani…”

Érdesség, hogy itt egy 9 éves lány, aki végtelen bátorságot tanusított, szemben az orosz influenszerekkel, akik bőgtek mert letiltották az instagramjukat…

- Hirdetés -

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!