Oroszlánfalka végzett az illegális trófeavadászokkal

Megosztás

- Hirdetés -

A helyi hatóságok megerősítették, hogy a Hwange Nemzeti parkban egy oroszlánfalka 5 trófeavadásszal végzett, hármat pedig súlyosan megsebesített.

Az illegális prémvadászok épp elefántra vadásztak, amikor egy 20 egyedből álló szenegáli oroszlánfalka rájuk támadt. Az állatok vélhetőleg egy bosszú hadjáratot folytattak, ugyanis egyik társukat, a névvel ellátott Cecil-t egy fogorvos lőtt le 2015. júliusában.

Oroszlánfalka végzett az illegális trófeavadászokkal

Az állatok gyorsan és kíméletlenül csaptak le, melyek szinte sérülésmentesen távoztak a támadás helyszínéről. A túlélők, halott társaikat hátrahagyva egy közeli településre vonszolták el magukat orvosi ellátásért. Természetesen le is tartóztatták őket. A zimbabwei rendőrség tábornoka, Augustine Chihuri beszámolt róla, hogy a vadászok halálra voltak rémülve.

- Hirdetés -
zimbabwepoacher Oroszlánfalka végzett az illegális trófeavadászokkal

A prémvadászok még csak nem is rendes vadászfegyverrel mentek a prédájukra, hanem Ak-47-es gépkarabélyokkal melyek használata még a vadászat szempontjából, legális körülmények között sem etikus. Az állatok szinte darabjaira tépték a fegyvereket is. A helyi hatóságok soha nem láttak még ekkora pusztítást.

zimbabwepolice Oroszlánfalka végzett az illegális trófeavadászokkal

A túlélőkre a lelki sérüléseken kívül még számos büntetés is vár. Egyrészt az illegális vadászat miatt, másrészről az illegális fegyverek miatt is. A tárgyalás végére 25 év fegyházzal, valamint akár 100.000 Dolláros bírsággal számolhatnak.

Mit gondoltok?

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!