Üresek a magyar gáztárolók. Várjuk az unió döntését

- Hirdetés -

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) adatai alapján a fűtési szezon után alig 1,2 milliárd köbméter földgáz maradt a hazai tárolókban. Az elmúlt öt évben nem volt ennyire alacsony a töltöttség.

kep 2022 04 23 090347710 Üresek a magyar gáztárolók. Várjuk az unió döntését

Oroszország és a Gazprom már 2021 őszén is kevesebb földgázt szállított Európába, valamint a háború miatt most nagyon ingadozó az ellátás. Moszkva még nem zárta el a csapokat és folyamatos a szállítás, de gondok lehetnek Magyarországon.

kep 2022 04 23 090358697 Üresek a magyar gáztárolók. Várjuk az unió döntését

Áprilisra már csak 1,22 milliárd köbméter maradt a hazai tárolókban.

A gond, hogy a földgáz ára nagyon lassan fog normalizálódni, továbbá napirenden van az orosz földgázszállítmányokra kivetett embargó ügye.

kep 2022 04 23 090412446 Üresek a magyar gáztárolók. Várjuk az unió döntését

A fogyasztáshoz képest Magyarország rendelkezik Európában az egyik legnagyobb tárolói kapacitással. Ezt pedig ki kell használnunk. Európai Bizottság készen áll arra, hogy javaslatot tegyen egy uniós szintű energiamegtakarítási tervre.

kep 2022 04 23 090436314 Üresek a magyar gáztárolók. Várjuk az unió döntését

„Magyarország nagy tárolói kapacitásokkal rendelkezik, éves fogyasztása több mint ötven százalékát is képes tárolni, így az adottságaink lehetővé teszik, hogy más tagállamokkal is együttműködjünk.”

- Hirdetés -

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!