2022 július 6 szerda
KezdőlapCelebTerence Hill és felesége ötven éve házasok és máig elválaszthatatlanok

Terence Hill és felesége ötven éve házasok és máig elválaszthatatlanok

-

Terence Hill, eredeti nevén Mario Girotti 1939. március 29-én született Velencében. A olasz színész leginkább spagettiwesternekből, a Don Matteo című sorozatból és Bud Spencerrel közös filmekből vált ismertté.

Édesanyja, Hildegard Thieme német, míg apja, Girolamo Girotti olasz származású volt. Az apa vegyészként kereste kenyerét. Terence Hill szülővárosa a tiszteletet jeléül egy helyi strandot Freibadnak neveztek el róla.

A kis Mario 1947-től Amelia városában járt iskolába, de 1951-ben Dino Risi, olasz filmrendező felfedezte őt. Családjával együtt még ugyanebben az évben Rómába költözött. 27 filmben kapott kisebb-nagyobb szerepeket, ’63-ban pedig, első komoly szerepe A párduc című filmben volt. Egy évvel később Nyugat-Németországba költözött, ahol westernfilmekben szerepelt.

’67-ben az Isten megbocsát, én nem forgatása végett visszatért Olaszországba. Ez volt az a film, amiben először játszott együtt Carlo Pedersolival, azaz Bud Spencerrel. A film producerei a színész népszerűsítése céljából elé tettek egy húsz nevet tartalmazó listát, amelyből a Terence Hill nevet választotta ki magának.

Egy évvel később már akció-és spagettiwesternekben játszott, Bud Spencerrel, akivel állandó színésztársakká váltak. Az emberek mind Olaszországban, mind az egész világon megismerték nevüket és oda voltak a páros filmjeiért. Hill személyes kedvence a Nevem: Senki című film volt, ugyanis ebben játszhatott együtt Henry Fondával.

1990-ben a színész mély depresszióba esett, ugyanis a Lucky Luke című film forgatása miatt Új-Mexikóba utazott fiával, Rossal, aki autóbalesetben életét vesztette. Sikerült talpra állnia és Olaszországban sikeres tévés karrierre tett szert. 2000-ben indult a Don Matteo című sorozat, amelynek ő volt a főszereplője.

A színészet mellett rendezőként is próbára tette magát, például a Don Camillo, a Lucky Luke és a Bunyó karácsonyig című filmjeiben. 2018 áprilisában bemutatták a Nevem: Thomas című új filmjét, melyet barátja és színészkollégája Bud Spencer tiszteletére és emlékére forgatott.

Hill kék szemei és sármja elvarázsolta a női rajongókat, de szíve már foglalt volt. 1967-ben találkozott Lori Zwicklbauerrel. Olyannyira egymásra hangolódtak és összeillettek, hogy mindössze néhány hónap múlva örök hűséget fogadtak egymásnak. A menyegzőt 1967. július 23-án tartották és azóta is elválaszthatatlanok. Immáron 53 éve házasok, méghozzá a legnagyobb boldogságban.

“Az a hosszú házasságunk titka, hogy igazán szeretjük egymást és tiszteletben tartjuk a másik érzéseit, szokásait. Persze nekünk is vannak konfliktusaink, de veszekedni sosem szoktunk” – mondta a színész.

A házaspárnak 1969-ben megszületett kisfiuk, Jess. Négy évvel később pedig, örökbe fogadtak egy fiút, Rosst, aki sajnos 1990-ben autóbalesetet szenvedett és életét már nem lehetett megmenteni. A szülők megtörtek, de végül talpra álltak. Sosem feledik el Rosst, aki annyi örömöt okozott nekik, míg élt. Terence Hill és felesége Lori még ilyen hosszú idő után is boldogok együtt, az ő szerelmük biztosan sírig tart.

A színész házassági évfordulójukról ezzel a fotóval emlékezett meg.

Bár házasságkötésük óta eltelt ötven év, még mindig ugyanúgy imádják egymást, mint kapcsolatuk elején.

Terence és Lori szép párt alkotnak együtt.

Saját bevallásuk szerint ők ketten egyek, ugyanis kiegészítik egymást.

A kis család

Akkor és most

Házasságuk elején és most

Ezek is érdekelhetnek