2022 december 5 hétfő
KezdőlapTech & TudományTermészetgyógyász tette tönkre egy kislány életét. 12 éves és borzasztó fájdalmai vannak

Természetgyógyász tette tönkre egy kislány életét. 12 éves és borzasztó fájdalmai vannak

-

Sokan vannak, akik nem hisznek a természetgyógyászoknak. Kuruzslóknak, bűvészeknek tartják őket, akik áltudományokkal és humbukkal próbálják eladni magukat gyógyulásban reménykedő emberekben.

Ez így önmagában eléggé erős kijelentés. Tény és való, hogy fizikai és kémiai törvények értelmében nincs még egyetlen valódi, elfogadhatónak ítélt bizonyíték, ami igazolná a homeopátiás gyógymódok hatékonyságát. Ettől függetlenül már megszámlálhatatlan alkalommal sikerült olyan embereket meggyógyítani, akin az úgy nevezett nyugati orvoslás már nem segített. A legtöbb szkeptikus ember nem érzi eléggé kézzelfoghatónak ezt a gyógyászatot, illetve számtalan csaló rontja eme szakma hírnevét.

A pakisztáni Afsheen csupán 1 éves volt, amikor kiesett a nővére öléből, és súlyosan megsérült. A családnak nem volt pénze arra, hogy orvosokkal kezeljék a kislányt így egy homeopatához vitték. Ő azonban csúnyán félrekezelte a kislányt és tovább rontott a helyzeten. Végül a gyermek nyaka derékszögben, 90 fokban meghajolva maradt.

Afsheen már 12 éves és az állapota nem változott. Kitekeredett nyakkal éli az életét, amely így nem túl könnyű a számára. Még az alapvető dolgokban is a családja segítségére van szüksége, ugyanis nem tudja ellátni magát. Nem tud egyedül enni, mosakodni stb. Ha ez nem lenne elég, nehezen tud járni, ülni, aludni és ezek a tevékenységek még komoly fájdalommal is járnak.

A család persze bízik abban, hogy egyszer összegyűlik annyi pénz, hogy megműthessék a kislányt. Semmi mást nem szeretnének csak, hogy ugyanúgy élhessen, mint a többi gyerek. Pakisztánban nincs megfelelő szakember egy ilyen komoly műtéthez. Csak külföldön lenne olyan orvos, aki elég képzett hozzá. Sajnos az operáció hatalmas kockázattal jár. Körülbelül 50% esélye van, hogy túlélje a beavatkozást.

Afsheent sokan megbámulják az utcán. Az édesanyja általában azt feleli a kérdezősködőknek, hogy már így született.

A kislány az állapota ellenére vidám gyermek. Van egy saját YouTube csatornája is, ahová különböző videókat tölt fel. Szereti a közösségi oldalakat és számtalan barátot szerzett már az interneten keresztül. Leghőbb vágya, hogy orvos lehessen, ha felnő.

Bízzunk benne, hogy sikerül megfelelő szakembert találni és sikeres lesz a műtét.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Ezek is érdekelhetnek