2022 július 1 péntek
KezdőlapEmberekTestünk ideje korán üzen nekünk - Már egy hónappal a szívroham előtt...

Testünk ideje korán üzen nekünk – Már egy hónappal a szívroham előtt küldi a jeleket

-

A szívroham ugyan egy hirtelen bekövetkező dolog, de már jóval korábban észlelhetjük a bajt, még annak bekövetkezte előtt. A roham nemcsak az időseket érinti, hanem tulajdonképpen minden korosztály ki van téve ennek a veszélynek. Jelenleg az egyik leggyakoribb halálozási oknak számít, az egészségtelen életmód és a stressz pedig nagyban növeli a szívroham kialakulásának kockázatát.

Most megtudhatod, mik azok a jelek, amelyeket soha nem szabad figyelmen kívül hagyni.

Különös levertség

A szívnek sokkal többet kell dolgoznia, ha az artériáid összeszűkülnek, ugyanis a megfelelő mennyiségű vérnek akkor is el kell jutnia a létfontosságú szervekhez. Ilyen esetben az egészséges működéshez sokkal több energiára van szükség, ez pedig fáradtsággal, levertséggel és folyamatos álmossággal jár.

Légszomj

Szívroham esetén nemcsak a szívhez, hanem a tüdőbe sem jut elég oxigén, legalábbis annyi nem, amely elégséges lenne a tökéletes működéshez. A gyakran jelentkező légszomj egy újabb jele annak, hogy valami nincs rendben a szíveddel. Ebben az esetben mindenképpen fel kell keresni orvosodat, méghozzá rövid időn belül.

Szorító érzés a mellkasban

Bármilyen furcsa érzés a mellkasban, legyen az akár apró kellemetlenség vagy nyomás, problémát jelent. Ha szorít a mellkasod, annak a szívrohamon kívül is ezer oka lehet. Ha időben kezelik, rengeteget javulhat a beteg állapota.

Gyengeség

A gyengeség nem ugyanaz, mint a fáradékonyság. A gyengeséget a testrészeidben érzed, erőtlen leszel. Ennek oka, hogy az erek beszűkülése miatt a végtagjaidba nem jut elég vér, így zsibbadni és erőtlenedni kezdenek. Ha minden ok nélkül nehezedre esik a mozgás, akkor fordulj orvoshoz.

Szédülés és hidegrázás

A szédülés egyáltalán nem játék. Ha forog veled a világ, akkor nagy valószínűséggel valami nincs rendben. A szédülés oka szintén a nem megfelelő keringés. Ha ehhez még hidegrázás is társul, az intő jel.

Ezek is érdekelhetnek