2023 március 28 kedd
KezdőlapTermészetThai munkások húztak ki az óceánból egy bajba jutott kutyát, akinek csak...

Thai munkások húztak ki az óceánból egy bajba jutott kutyát, akinek csak órái voltak hátra.

-

Az óceán közepén lévő elszigetelt olajfúrótornyon egy bizonyos idő után szinte mindenki elveszítené a józan eszét. Ilyenkor az emberek bármit bele tudnak képzelni a hatalmas kék mélységbe, ám a minap nagyon érdekes dologra bukkantak a Thaiföldi öbölben fekvő olajfúrótorony munkásai. Elsőre nem akartak hinni a szemüknek, de egy kutyát pillantottak meg a vízben.

Azt mondták nagy szerencséje volt, mert ha nagyobbak lettek volna a hullámok, akkor nem vették volna észre a fejét.

oil rig dog

„Észrevettük, hogy megpróbál kiúszni a partra, ami körülbelül 217 kilométerre volt tőle. Szerencsére a víz elég csendes volt és a szél sem fújt, így ki tudtuk szúrni őt a vízben.”

Senki sem értette azonban, hogy hogy került az óceánba. Két lehetséges hipotézist vázoltak fel a munkások, vagy elhagyott egy süllyedő hajót, vagy az úszóképességei rendkívüliek, hogy eddig elért.

อัพเดท บุญรอดบุญรอด…ไม่รู้ว่าลอยคอมาจากที่ไหน และนานเท่าไหร่มาแล้วก่อนมหาทะเลจะพัดพาให้มาติดอยู่ที่ฐานเเท่นผลิตก๊าซธรรมชาติฐานสตูลของบริษัท เชฟรอนประเทศไทยสำรวจและผลิต จำกัดและได้รับการช่วยเหลือที่น่าประทับใจ จากทีมงานกลางอ่าวไทยหลังป้อนเกลือแร่และเช็ดเกลือออกจากร่างกาย บุญรอด ยังคงอ่อนแรงและนอนพักฟื้นด้วยดวงตาที่เศร้าสร้อยทีมงานเร่งจัดทำกรงใส่บุญรอด พร้อมประสาน WDT ประสาน บ้านหมายิ้มหาดใหญ่ และ อาสาสงขลา เข้ารับตัวบุญรอดที่จะถูกฝากมากับเรือใหญ่ เพื่อมาขึ้นฝั่งที่ท่าเรือสงขลาในคืนนี้ ติดตาม การอัพเดท บุญรอด เข้ารับการรักษาดูแลที่คลีนิคสงขลาและเตรียมเดินทางกลับบ้านที่ขอนแก่น พร้อมชายหนุ่มวิศวกรและทีมงานเชฟรอนผู้ช่วยชีวิตบุญรอดทุกท่านขอบคุณทีมงานแท่นผลิตก๊าซธรรมชาติฐานสตูล อ่าวไทย บริษัท เชฟรอนประเทศไทยสำรวจและผลิต จำกัดเครดิตภาพและเรื่อง : Vitisak Payalawกลุ่มอาสาประชาชนคนรักสงขลาบ้านหมายิ้มหาดใหญ่ประชาชนผู้ร้องเรียนเหตุทารุณกรรมอาสาประชาชนเครือข่าย Watchdog Thailand

Gepostet von WATCHDOG THAILAND am Samstag, 13. April 2019

Miután a munkások felhúzták őt, megetették és megitatták, még két teljes napig volt a tornyon. Egy olajszállító hajóval felvették a kapcsolatot, akik beleegyeztek, hogy elvigyék őt hétfőn a dél-thaiföldi Songkhlaba, hogy egy állatorvos is megvizsgálhassa.

A Chevron Thailand Exploration and Production olajfúró csapatának egyik tagja, név szerint, Vitisak Payalaw segített megmenteni a barna Aspin kutyust, aki azt mondta, hogy szívesen magához venné a kutyust, ha senki sem jelentkezik érte.

1 7

A The Bangkok Post szerint a kutya kis kalandjának legvalószínűbb oka az volt, hogy egy helyi horgászhajóról esett le. Elképzelhető, hogy senki sem vette észre, hogy a hajó fedélzetéről eltűnt, így hosszas úszásba kényszerült.

„Amikor felhoztuk a fedélzetre, depressziós volt és fáradt, hiszen hosszú ideig volt a vízben” – mondta Vitisak. „Nagyon szomjas volt, így mikor adtunk neki vizet és némi táplálékot, akkor egyre jobb lett a kedélyállapota.”

2 7

Miután kivitték őt a partra, egy állatbarát szervezet vette át, akik állatorvoshoz is elvitték és úgy tűnt a kutyus egészségesnek bizonyult. A szervezet megköszönte a munkásoknak, hogy kimentették őt a vízből és a kalandja után megkapta a „Survivor” nevet.

Ezek is érdekelhetnek