2022 augusztus 17 szerda
KezdőlapItthonTorkig vannak a helyiek a zenélő 67-es úttal - "Olyan, mint egy...

Torkig vannak a helyiek a zenélő 67-es úttal – “Olyan, mint egy rossz lakodalmas zene”

-

A zenélő útszakasz légvonalban alig pár száz méterre van Mernyétől, ahol a helyiek szerint folyamatosan hallani lehet a Republic slágerét.

Tavasszal adták át a gyorsforgalmi úttá alakított 67-es főút egyik szakaszát, amin végighaladva az autók életre keltik a Republic együttes 67-es út című dalát. A zene egészen egyszerűen úgy szólal meg, ha az autósok végigmennek a sáv szélén elhelyezett speciális útburkolaton. Az arrafelé utazók pedig előszeretettel szórakoztatják is magukat a legendás dallal.

A zenélő út azonban légvonalban mindössze pár száz méterre van a Somogy megyei településtől, Mernyétől. A lakosokat pedig rendkívüli módon zavarja a 2019-ben átadott útszakasz, ugyanis a kis faluban is hallani a hanghatást.

“Olyan, mint egy rossz lakodalmas zene…förtelmes, szörnyű, különösen mikor két-három autó egyszerre megy rajta…” -nyilatkozta az egyik helyi lakos. Állítása szerint a házban ugyan nem, de az udvaron hallják a zavaró hangot.

A Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő Zrt. azt közölte, hogy a zenélő szakasz kialakítása előtt hét lehetséges helyszínt vizsgáltak meg, valamint olyat szakaszt kerestek, ami egyenes, nincs rajta emelkedő és a zajterhelés a jogszabályoknak megfelelő, tehát a legkevésbé zavarja a környezetet.

Ezek alapján választották a Mernyéhez közeli útszakaszt. Hivatalos panasz eddig még nem érkezett be hozzájuk. Amennyiben a jövőben lesz ilyen bejelentés, akkor fognak döntést hozni a további intézkedésekről.

Ezek is érdekelhetnek