2023 március 21 kedd
KezdőlapIdőjárás előrejelzésTovábbra is marad a téli időjárás - Hideg, viharos szél és hó...

Továbbra is marad a téli időjárás – Hideg, viharos szél és hó várható

-

marad a telies ido hideg viharos szel es ho is johet 600x315 crop
Továbbra is marad a téli időjárás - Hideg, viharos szél és hó várható

Az OMSZ a hófúvások miatt veszélyjelzést adott ki Baranya megyére. A tavaszi idő csak csütörtökön térhet vissza.

Kedden többfelé csökken majd a felhőzet, az ország északi részén napos időre van kilátás, délen azonban, a felhőké lesz a főszerep, gyenge havazás és havas eső is előfordulhat. Az északkeleti, északi szél élénk, néhol erős lesz, viharos széllökések kíséretében. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +8 fok között, míg a késő esti hőmérséklet -3 és +2 fok között várható.

wbte20200324 0454snowdrift
Továbbra is marad a téli időjárás - Hideg, viharos szél és hó várható

Napközben a Dél-Dunántúlon számíthatunk tapadó hóra és havas esőre. A friss hó mennyisége a 3-4 centimétert is elérheti. Az esti óráktól a csapadékzóna észak felé terjeszkedik, de a Dunántúlon ismét gyenge havazásra kell számítani.

6wvD5ODrohjH13LhZs
Továbbra is marad a téli időjárás - Hideg, viharos szél és hó várható

Szerdán erősen felhős, borult égre tekinthetünk majd fel. A keleti, északkeleti megyékben a zárt felhőzet szakadozottabbá válik. A déli, délnyugati országrészben valószínű leginkább csapadék, hó, havas eső és eső formájában. Az északkeleti, keleti szél élénk lesz és erős széllökések kísérik majd. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -5 fok között, míg a legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +7 fok között valószínű.

download 23 e1585025417932
Továbbra is marad a téli időjárás - Hideg, viharos szél és hó várható

Csütörtökön felhős és borult marad az ég, de az északi, északkeleti és keleti megyékben a zárt felhőzet szakadozottabbá válik. A Dunántúlon még számítani kell gyenge, vegyes halmazállapotú csapadékra, ami később fokozatosan megszűnik. A keleti, északkeleti szél erős lesz, viharos széllökések kíséretében. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2 és -3 fok között, míg a legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 16 fok között alakul.

Ezek is érdekelhetnek