2022 június 27 hétfő
KezdőlapCelebTragédia a forgatáson - Alec Baldwin, aki véletlenül lelőtte az operatőrt most...

Tragédia a forgatáson – Alec Baldwin, aki véletlenül lelőtte az operatőrt most megtöri a csendet

-

Bizonyára sokan értesültetek arról a tragikus hírről, ami Alec Baldwinnal és Halyna Hutchinssel történt a “Rust” című westernfilm forgatása közben. Aki lemaradt volna, annak eláruljuk, hogy forgatás közben az egyik kellékfegyver, ami épp Alec Baldwin kezében volt meghibásodott és elsült, eltalálva ezzel az operatőrként dolgozó Halynat.

Baldwin most megtörte a csendet. A 42 éves Halyna Hutchins belehalt a sérüléseibe, Joel Souza rendező pedig megsebesült miután egy kellékfegyver véletlenül elsült.

Joel Souza

“Nincsenek szavak, amelyek kifejezhetnék megdöbbenésemet és szomorúságomat a tragikus baleset miatt, amely Halyna Hutchins, feleségünk, anyánk és mélyen tisztelt kollégánk életét oltotta ki. Teljes mértékben együttműködöm a rendőrségi nyomozással, hogy kiderüljön, hogyan történhetett ez a tragédia, és kapcsolatban állok a férjével, felajánlva támogatásomat neki és családjának. Megszakad a szívem a férjéért, a fiukért és mindazokért, akik ismerték és szerették Halynát.” – mondta Baldwin.

A baleset után a rendőrök kihallgatták a színészt és a helyi média beszámolói szerint zokogva kapták le az új-mexikói Santa Fe helyi rendőrőrs parkolójában. Az egyik képen zaklatottan, telefonálva látható, míg egy másik képen a járdaszegélyhez közel, kezeit a térdére téve kapták lencsevégre.

A baleset helyi idő szerint csütörtökön 13:50 körül történt.

“A seriff hivatala megerősíti, hogy két személyt lelőttek a Rust forgatásán. Halyna Hutchins, 42 éves operatőrt és Joel Souza, 48 éves rendezőt akkor lőtték meg, amikor a 63 éves Alec Baldwin, producer és színész elsütött egy kellékes lőfegyvert.” – mondta Juan Rios, Santa Fe megye seriffje.

A rendőr azt is megerősítette, hogy nem emeltek vádat, de a nyomozás továbbra is folyamatban van, mivel tanúkat keresnek és hallgatnak ki az esettel kapcsolatban. Egy szóvivő megerősítette, hogy egy orvosszakértő foglalkozik a fiatal operatőr elhalálozásával, és a boncolási jegyzőkönyv elkészítése hat-tíz hetet vesz igénybe.

Nem sokkal az eset után Halynát kórházba szállították, ahol belehalt sérüléseibe. Joel Souzát is kórházba vitték ám ő szerencsére életben maradt és este hazaengedték.

Az új-mexikói Santa Fe mellett fekvő Bonanza Creek Ranchon történt lövöldözés egy jelenet közepén történt, amelyet épp forgattak – az incidenst vélhetően felvette az egyik kamera, mely bizonyítékként szolgálhat a nyomozás során.

A tévé- és filmsztár a Deadline szerint “nem volt tisztában” azzal, hogy milyen lőszer van a fegyverben. Az “International Alliance of Theatrical Stage Employees” (IATSE) helyi szervezetének e-mailje megerősítette, hogy a kellék “éles lőszert” tartalmazott.

“Egyetlen éles töltényt lőtt ki véletlenül a forgatáson, eltalálva mind az operatőrt, Halyna Hutchinst, és a rendezőt, Joel Souzát” – állt az e-mailben az Insider szerint.

A ShowBiz 411 szerint a hollywoodi sztár a tragikus baleset után zaklatott volt, és megkérdőjelezte, hogy miért volt megtöltve a fegyver. A westernfilm forgatása azóta szünetel.

“A “Rust” forgatását egyelőre leállították. A szereplők és a stáb biztonsága továbbra is a legfőbb prioritásunk.” -mondta egy szóvívő.

“Ma este kaptuk a lesújtó hírt, hogy egyik tagunk, Halyna Hutchins, a ‘Rust’ című produkció operatőre Új-Mexikóban belehalt a forgatáson szerzett sérüléseibe.” – mondta a Cinematographers Guild.

Joe Manganiello színész tweetelt: “Sokkot kaptam. Olyan szerencsés voltam, hogy Halyna Hutchins volt a DP-m az Archenemyben. Hihetetlen tehetség és nagyszerű ember.”

Will Stewart moszkvai tudósító, aki az oroszországi Kijevben működő hírügynökségénél dolgozott együtt Halynával, azt mondta, hogy “különleges tehetséget mutatott a dokumentumfilmek iránt.”

2006-ban Halyna készített egy dokumentumfilmet a világ legmagasabb emberéről, az ukrán ikon Leonid Stadnykról.

“Nagy szerepe volt abban, hogy Stadnyk úr nyugodtan részt vegyen a dokumentumfilmben, amely a kivételesen magas lét problémáira összpontosított. A film, amelyet Richard Denton vezető brit rendező készített, nem készült volna el nélküle. Stadnyk úr, aki félénk ember volt, bízott Halynában, miután sok más filmes ajánlatot visszautasított, és utólag köszönetet mondott neki. Tragikus, hogy ilyen kegyetlen és megmagyarázhatatlan módon hunyt el, miközben azt a munkát végezte, amit annyira szeretett”. – mondta Stewart.

“Halyna a legcsodálatosabb, legelevenebb, legélénkebb és legpozitívabb ember volt, akivel együtt dolgoztam. Barátságos és rendkívül segítőkész volt. Szerény de egyben profi volt.” – mondta Denton

Nyugodjék békében!

Ezek is érdekelhetnek