2022 július 1 péntek
KezdőlapEmberekTragédia a nagymama kertjében - Megették a gyümölcsöt a gyerekek, azt hitték...

Tragédia a nagymama kertjében – Megették a gyümölcsöt a gyerekek, azt hitték pici almák. Két nap múlva belehaltak.

-

Miközben a nagymama kertjében játszottak a gyerekek, megették egy fura piros bogyós növény termését. Utána elmesélték, hogy pici almáknak gondolták. Sajnos tévedtek, két nap múlva belehaltak.

Az észak-kolumbiai Montecitos faluban történt a szörnyűség, október 17-én. Egy venezuelai bevándorló család gyermekei voltak 5 éves Jhofran Mathias Gonzalez Chaya és 3 éves kishúga Amira.
Egy kisméretű fáról szedték le a termést, ami leginkább a cseresznyéhez hasonlít. A helyiek csak „bola de toro” vagy „huevo de toro” néven emlegetik a növényeket. A gyerekek megkóstolták, és ízlett is nekik, több szemet megettek. Fogalmuk sem volt róla, hogy a gyümölcs mérgező lehet.

Pár óra elteltével mindkét gyerek rosszullétre panaszkodott. Hányás, hasmenés, szédülés és fejfájás. A mérgezés minden tünete jelentkezett. A gyerekek még el tudták mesélni, hogy mit ettek. Állításuk szerint a fiú 6 a lány 4 szemet evett meg. A család már tudta, hogy nagy lehet a baj. Azonnal kórházba vitték őket.


“Mivel venezuelaiak vagyunk, sajnos nem terjedt ki erre a biztosításunk. Óriási gondban voltunk, mert nem tudtak a gyerekek megfelelő kezelést kapni…
A kislány azonnal az intenzív osztályra került, de pár órán belül elvesztettük…” – meséli az édesapa.

A szülők kétségbeesésükben a kolumbiai ombudsman hivatalától kértek segítséget. Kérvényezték a kisfiú áthelyezését, egy modernebb és jobban felszerelt kórházba. Hamar meg is kapták az engedélyt, de borzasztó gyenge volt a kisgyermek. Még aznap megkezdték az átszállítást, de az úton leállt a fiú szíve, feladta a harcot.

A szülők és a család a gazdasági és a társadalmi káosz elől menekültek Kolumbiába. Új életet szerettek volna kezdeni, és boldog családként élni. Jelenleg visszaköltöztek Venezuelába, nem bírtak Kolumbiába maradni. Próbálják feldolgozni a tragédiát, gyászolják gyermekeiket.

A helyi rendőrség felszólította a tragédia helyszínén élőket, hogy irtsák ki a mérgező gyümölcsű fákat. A későbbiekben pénzbüntetés is kiszabható arra, aki ezt elmulasztja.

Ezek is érdekelhetnek