2022 június 30 csütörtök
KezdőlapÉrdekességekTudd meg a valós mentális életkorod

Tudd meg a valós mentális életkorod

-

Egy ember életkora jóval többféleképpen kifejezhető mint a kronológiai. Valós korunk mérhető funkcionális, biológiai, pszichológiai és szociális szempontok alapján is.

A kronológiai a legalapvetőbb életkorunk. Ez mérhető években hónapokban ,napokban , percekben és másodpercekben és így tovább. Ezen az adott életkorunkon sajnos nem tudunk változtatni.

A funkcionális életkor az egyén funkcionális alkalmasságára utal, összehasonlítva a hasonló kronológiai korú és nemű egyénekkel. Ez az életkor tehát meghatározza, hogy mennyire vagyunk képesek az életkorunknak megfelelően elvégezni a napi feladatainkat és egyáltalán van-e hajlandóságunk azokat véghez vinni a kortársainkkal összehasonlítva.

A biológiai életkorunk jelzi a szervezetünk, a testünk , a szerveink állapotát.

A szociális életkorunk azt a képességünket mutatja meg, hogy mennyre vagyunk sikeresek az emberi kapcsolataink kialakításában, hogy jövünk ki a környezetünkkel. Mennyire könnyen illeszkedünk be a társadalomba.

És elértünk oda, aminek felderítésére most lehetőségünk van a mentális életkorunk. Ez mutatja meg azt, hogy a többi életkori meghatározásunk ellenére, hány évesnek érezzük magunkat.

Biztosan te is elgondolkoztál már azon, hogy vajon a gondolkodásod megfelel-e valós életkorodnak? Érezted-e már , hogy érettebb vagy a kortársaidnál? Az elméd, olyan akár egy örök csintalan gyermeké, vagy egy sokat megélt idős emberé ?

Könnyen fényt deríthetsz erre a rejtélyre, hogy őszintén megválaszolod az alábbi színtesztünk kérdéseit. Nincsenek jó vagy rossz válaszok, csak válaszd azt a megoldást, amelyik elsőre szimpatikusnak tűnt.

A teszt végén add össze a pontjaid és nézd meg a végeredményt.

A választott színek pontértékei a következők :

2.

A választott színek pontértékei a következők :

3.

A választott színek pontértékei a következők :

4.

A választott betű pontértékei a következők :

5.

A választott naplemente pontértékei a következők :

6.

A választott színek pontértékei a következők :

7.

A választott színek pontértékei a következők :

8.

A választott színek pontértékei a következők :

Ezzel a végére is értünk a szín tesztünknek!

Most már nincs más dolgod, mint összeadni pontszámaidat és már meg is tudhatod a mentális életkorod számát.

7-12 pont között: A mentális életkorod szerint húsz év alatti. A lelked mélyén még olyan vagy mint egy lázadó tinédzser, egy örök gyermek. De ne aggódj , a mondás is úgy tartja ” Akit az istenek szeretnek, Örökre meghagyják gyereknek.”.

13-20 pont között: A mentális életkorod 20-29 között van. Már egyáltalán nem vagy gyerek, tele vagy élettel, aktív és rendkívül kreatív személy vagy. A cselekedeteidért képes vagy felelősséget vállalni, de az életed örök ifjúként éled le.

21-28 pont között: A mentális életkorod 30-39 között mérhető. Kíváncsi és nyitott vagy a világra, aktív vagy, ugyanakkor mindig mérlegeled a dolgokat, mindent gondosan megfontolsz. Felelős és megfontolt döntéseket hozol, de kíváncsi és nyitott vagy az új dolgok felé.

29-35 pont között: A mentális életkorod 40-49 között van. Ez azt jelenti, hogy fejben már elég tapasztalt és érett és megfontolt vagy, pontosan tudod, hogy mit akarsz az élettől, illetve azt is, hogyan érheted el azt. Kihasználod az adódó lehetőségeid.

36-40 pont között: Végezetül a mentális életkorod 50 felett van. Ha ezt az eredményt kaptad, az azt jelenti , hogy te lélekben már nagyon bölcs vagy, kevés dolog tud igazán nagy meglepetést okozni. A természeted kiegyensúlyozott és nyugodt. Értékeled az élet adta apró örömöket. Fontos számodra a kényelem , a biztonság és a nyugalom.

Ezek is érdekelhetnek