2022 november 28 hétfő
KezdőlapEgészségTudod miért van zseb a női bugyik belsejében? Nagyon kevesen tudják a...

Tudod miért van zseb a női bugyik belsejében? Nagyon kevesen tudják a választ

-

A női bugyikba varrt zseb egyáltalán nem értelmetlen, ahogy sokan gondolják. A fehérnemű belsejébe varrt kiegészítő anyag nagy jelentőséggel bír a mindennapi használat szempontjából. Az emberek csupán kis csoportja tudja, hogy valójában mire való.

Több elmélet létezik
Mindenki tudja, hogy a fehérnemű kiválasztása nagyon fontos. Több szempontól is. A mesterséges anyagok keverékét nem tartalmazó pamutbugyi nemcsak sokkal kényelmesebb a használat során, hanem segít megelőzni az intim fertőzéseket is. Nem mindenki tudja azonban, hogy valójában mit is tartalmaz a bugyi.

Egyes bugyikon, de még a tangán is van egy további szövetdarab, amelyet a fehérnemű közepére varrnak. Több elmélet is létezik, hogy mire való ez a kis zsebecske. Sokan úgy gondolják, hogy az extra anyag a hüvelyváladék felszívására való, és ez segít megelőzni a foltok kialakulását a ruhán.

Mások úgy gondolják, hogy a “zseb” azért van, hogy megvédje a test privát részeit, ha például nagyon szűk nadrágot vagy leggingset viselnek. Vannak olyanok is, akik elhiszik, hogy a „zsebben” el lehet rejteni egy-egy apróságot, ahogy a neve is sugallja.

A valóság azonban teljesen más, és az említett érvek egyike sem igaz. Kiderült, hogy a további szövetdarab elsősorban a jó minőségű fehérneműk és fürdőruhák része. A “zseb” általában fehér anyagból készül, célja megvédeni az intim testrészeket a horzsolásoktól, fertőzésektől. Ezt leszámítva az összes többi, előbb felsorolt állítás is igaz. A kellemetlen szagok, a betét elcsúszása és a hüvelyváladék felfogása is fontos szerepe.

Előfordul, hogy a nagyon olcsó bugyinak is van zsebe, de általában mesterséges anyagból, például poliészterből készül. Az ilyen típusú fehérnemű bőrirritációt okozhat, ami viszont elősegíti a fertőzés kialakulását.

A szakértők azt javasolják, hogy főleg természetes anyagokból készült fehérneműt vásároljunk, amelyeknek speciális “zsebük” van. Sok nő azonban az elegáns, stílusos, például csipkéből készült fehérneműt részesíti előnyben. Köztudott, hogy egyetlen pamutbugyi sem olyan izgató a férfiak számára, mint egy csipkés, díszített fehérnemű.

A legjobb megoldás, ha minden nap tiszta, pamutbugyit viselünk. Ez lehetővé teszi a bőr lélegzését. Viszont bizonyos alkalmakkor, megengedhet magának kevésbé egészséges, de nagyon szép csipkebugyit.

A fehérneműpiac folyamatosan fejlődik, és évről évre egyre érdekesebb modellek születnek. A stílus és dizájn, azonban sok esetben van az egészség előtt. Próbáljunk minden kritériumnak megfelelő modelleket választani.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Ezek is érdekelhetnek